Lifestyle

Komentari 7

Fotke za pamćenje: Vjenčali se dok je iza njih 'frcao' vulkan!

Unatoč opasnostima koje su vrebale podno jednog od najaktivnijih vulkana na Filipinima, par je odlučio održati planiranu svečanost jer im, kako su rekli, 'ništa neće ovaj dan pokvarit'

Jedan filipinski par u nedjelju nije dopustio da mu odavno planirano vjenčanje pokvari erupcija vulkana Taal koji je dim i pepeo počeo izbacivati dva sata prije početka ceremonije u pokrajini Cavite.

Unatoč opasnostima koje su vrebale podno jednog od najaktivnijih vulkana na Filipinima, Chino Vaflor i Kat Bautista Polomar odlučili su održati planiranu svečanost. 

POGLEDAJTE VIDEO

Službeni fotograf vjenčanja, Randolf Evan, kazao je da nije bilo nikakvih naznaka niti prethodne najave o tomu da bi se vulkan mogao aktivirati. 

- Tijekom priprema za vjenčanje zamijetili smo bijeli dim i tek onda shvatili da se događa nešto neuobičajeno - kazao je Evan.

U poslijepodnevnim satima filipinske su vlasti podigle razinu uzbune na drugi najviši stupanj, upozorivši da bi do erupcije moglo doći za samo nekoliko sati.

No unatoč upozorenjima, Chino i Kat odlučili su da im "ništa neće njihov dan pokvarit" te su nastavili s proslavom na imanju Savannah, samo nekoliko kilometara udaljenom od vulkana. 

Kazali su da su se i domaćini i uzvanici osjećali sigurno jer je mjesto bilo nešto izdvojenije. 

- Zanimljivo je u kolikoj su mjeri svi uzvanici bili mirni i opušteni. Radilo se o intimnom vjenčanju kojemu su prisustvovali roditelji bračnog para i njihovi bliski prijatelji. Svi smo u jednom trenutku zamijetili da nam po odjeći pada pepeo, no nije bilo alarmantno dok nije pala noć i dok zrak nije postao zagađeniji - ispripovijedao je Evan. 

Gosti su odlučili podijeliti fotografije s vjenčanja s jedinstvenom pozadinom. Na nekima se vidi munja koja se izdigla na nebu i nestala u oblaku dima.

Službeni UN-ov Ured za koordinaciju i humanitarne poslove (OCHA) objavio je da unutar opasne zone, oko 14 km od Taala živi više od 450.000 ljudi.

Vulkan na Filipinima lavu je počeo izbacivati u ponedjeljak, zbog čega je evakuirano oko 45.000 stanovnika ugroženih područja. (kt)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci