Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Vježbe s valjčićima ublažavaju celulit u samo dva tjedna

Anticelulitni valjčići djeluju na kožu i živce, potkožno masno tkivo i unutarnje organe, a u ovom slučaju i na celulit jer se potiče cirkulacija i razbijaju masne stanice

Da biste se riješili celulita, potrebno je ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulaciju, potaknuti rad limfe, smanjiti masnoće te ukloniti nakupljenu vodu za što je potrebna promjena prehrane i pojačana tjelesna aktivnost, kažu mag. kineziologije Ana-Marija Jagodić Rukavina, osnivačica PBS centra, i Atja Begonja, instruktorica Body tehnike. 

Meki i “bodljasti” anticelulitni valjčići direktno djeluju na kožu te indirektno na živce, potkožno masno tkivo i unutarnje organe, a u ovom slučaju i na celulit jer se potiče cirkulacija i razbijaju masne stanice ispod površine kože, koja postaje napetija već u prva dva tjedna vježbanja.

- Ako nemate anticelulitni valjčić, poslužite se valjkom za tijesto. Imate li jake bolove i nastaju li vam masnice dok izvodite ove vježbe, odjenite deblju trenirku dok se koža ne privikne - kaže Jagodić Rukavina. Valjčiće možete staviti ispod tabana i podići ruke iznad glave raširenih prstiju. Udisajem se podižite visoko na prste, a izdisajem spustite tabane na valjčić i pritišćite ga istodobno stišćući šake. Pravilno dišite jer tako potičete izbacivanje toksina iz tijela. Vježbu ponovite 20 puta. 

Pokretanje videa ...

1. Vježba za bokove

Sjednite na bok na anticelulitni valjčić opružajući prednju nogu. Stražnju nogu savijte u koljenu i ruke postavite ispred tijela. Udisajem izravnajte trup, otvarajući prsnu kost prema naprijed, a na izdisaj prednju nogu visoko podignite. Savijte laktove spuštajući trup u stranu i tako povaljajte valjak masirajući vanjsku stranu bedra. Ponovite osam puta pa promijenite stranu. 

2. Tretman za jastučiće koljena

Lezite na trbuh oslanjajući se na podlaktice, a valjčić postavite na unutarnju stranu bedra iznad koljena pazeći da otvorite kukove i usmjerite pete jednu prema drugoj. Dok udišete, otvorite prsa i ramena prema natrag izdužujući vrat, a dok izdišete, spustite bradu prema prsima i povucite se trupom prema naprijed. Valjčići će se povaljati prema dolje. Ponovite vježbu osam puta. 

3. Masaža bedara

Jednu ruku zgrčenu u laktu postavite iza glave, a drugom uzmite valjčić i postavite ga na vanjsku stranu bedra. Udisajem otvorite prsnu kost i lakat ruke iza glave, a ruku s valjčićem povaljajte prema dolje koliko možete. Izdisajem napravite čučanj, zatvorite lakat i bradu spustite na prsa, a ruku na valjčiću povaljajte prema gore.