Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Vlastiti biznis: Zaposlite prste i popravite budžet jer ovaj nakit je najlakše izraditi i prodati

Vlastiti biznis: Zaposlite prste i popravite budžet jer ovaj nakit je najlakše izraditi i prodati
15

Ovo može biti zabavan hobi ili način da obogatite svoju osobnu kolekciju nakita. A ako već uživate u izradi nakita, možete lako početi prodavati svoje kreacije, potrebno je nekoliko osnovnih potrepština

VIDEO

Ako ste zainteresirani za zanate i modu, posao s nakitom može biti savršena prilika za vas. Prije nego što počnete s izradom i prodajom, korisno je odabrati nišu, tako da možete suziti svoje ideje i pronaći specifične materijale.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Meri (15) radi nakit od gline 01:48

Evo vodiča za neke projekte izrade nakita.

Zašto biste trebali prodavati ručno izrađeni nakit?

Ako vas zanima pokretanje vlastitog biznisa, evo zašto je izrada nakita idealna opcija.

Kreativni hobiji koji vam mogu pomoći da zaboravite na stres
Kreativni hobiji koji vam mogu pomoći da zaboravite na stres

Unovčite hobi

Izrada može biti zabavan hobi ili način da obogatite svoju osobnu kolekciju nakita. Ako već uživate u ovoj aktivnosti, trebalo bi biti prilično lako početi prodavati svoje kreacije.

Većinom je potrebno samo nekoliko osnovnih potrepština i web stranica kako biste započeli s prodajom. Uloženi iznos možete lako zaraditi natrag i početi ostvarivati ​​dobit.

Izrazite se kreativno

Postoji mnoštvo materijala i dizajna koje možete isprobati. Ovo je idealna opcija za one koji uvijek pokušavaju iznova se kreativno izražavati.

Uslužite širok spektar kupaca 

Nakit je popularan na tržištima diljem svijeta. Možete lako doći do kupaca putem interneta ili partnerstvom s nekim prodajnim mjestima. 

Polako napredujte i razvijajte se

Budući da izrada i prodaja ne košta mnogo, možete dodavati ponude ili mijenjati stil tijekom vremena. 

Ako ste spremni pokrenuti posao s izradom nakita, prvi korak je određivanje proizvoda za prodaju.

Evo nekoliko sjajnih ideja za izradu nakita koji se može prodati raznim potrošačima

1. 'Uradi sam' narukvice

Narukvice s primjerice Morseovom abecedom uključuju perle ili privjeske koji ispisuju različite poruke. Možete ponuditi niz uobičajenih izreka ili dopustiti kupcima da personaliziraju svoje narukvice s imenima, datumima ili citatima.

2. Viseće naušnice

Viseće naušnice savršene su za posebne prilike i uvijek su u modi. Izradite ove kreacije od dragog kamenja ili privjesaka koje ćete pričvrstiti na podloge ili kukice za naušnice.

3. Narukvice od pređe

Ove narukvice se mogu prilagoditi na više načina. Privlačne su onima koji vole modu na bazi vlakana tkanjem oko baze narukvice.

4. Ogrlica od užeta

Uže je popularan materijal i za boemski i za nautički stil. Neka ogrlice budu jednostavne tako što ćete ponuditi osnovni lanac, ali također možete izraditi i zamršenije dizajne.

5. Prilagodljive narukvice s privjescima

Oni koji rade s privjescima, dragim kamenjem i plemenitim metalima mogu izraditi jedinstvene privjeske koje kupci mogu sakupljati. Zatim ponudite jednostavne narukvice u koje se lako uklapaju svi ti privjesci.

6. Kameni privjesci

Prirodno kamenje može biti nevjerojatan komad za kolekcionare nakita. Razmislite o tirkizu, kvarcu ili sličnim kamenjima. Ponudite ih kao privjeske ili njima upotpunite ogrlice ili narukvice.

7. Ogrlice s perlama

Ogrlice od perli integriraju različite materijale na jedan lanac ili uže. Postoji mnoštvo ideja za jedinstvene kombinacije boja ili dizajna. Možete čak dopustiti kupcima da sami prilagode svoj komad nakita.

8. Naušnice od plemenitih metala

Ako ste vješti s plemenitim metalima, savijte i oblikujte naušnice kako biste stvorili jedinstven dizajn. Možete čak dodati i druge materijale poput kamena ili dragulja.

9. Prstenovi od žice

Žica je materijal koji se prilično lako savija, što je čini idealnom za izradu potpuno prilagodljivog prstenja. Ponudite dizajne s više komada žice oblikovanih u jedan krug ili na žicu dodajte perle ili druge zanimljive ukrase.

10. Narukvice s citatima

Možete započeti s osnovnom drvenom narukvicom, a zatim je prilagodite bojom i drugim ukrasnim rukotvorinama. Ovo može biti savršeno i za dodavanje zabavnih ili inspirativnih citata.

Ne znate što bi sa sobom? Neka vam zvijezde pomognu! Najbolji hobi za svaki znak Zodijaka
Ne znate što bi sa sobom? Neka vam zvijezde pomognu! Najbolji hobi za svaki znak Zodijaka

11. Personalizirane ogrlice

Mnogi nose ogrlice sa svojim inicijalima ili inicijalima svoje djece ili članova uže obitelji. Izradite ova slova od metala ili kupite već napravljene privjeske koje možete jednostavno dodati na lančiće.

12. Srebrni nakit

Srebro je popularan materijal za nakit, ali zahtijeva određenu vještinu za rad. Ako imate relevantno iskustvo, ponudite i lepezu proizvoda koji koriste ovaj vrijedni metal.

13. Prstenje s dragim kamenjem

Drago kamenje može poslužiti kao središnji dio raznih prstenova, za upečatljiv izgled nakita. Vrhunski komadi mogu zahtijevati specijaliziranu obuku ili iskustvo s raznim draguljima i metalima.

14. Ukrasni broševi

Broševi su popularni kod onih koji vole vintage nakit te još uvijek postoji tržište za nove komade koji koriste prekrasne dragulje, kamenje i metale.

15. Naušnice od gline

Glina omogućuje izradu privjesaka gotovo bilo kojeg oblika i veličine. Nakon što je glina izrezana i oblikovana, možete ju čak i obojiti prije nego što je dodate na kukice za naušnice.

16. Drveni privjesci

Drvo je još jedan popularan materijal za upečatljivi nakit. Ovaj materijal također možete rezati i bojiti kako biste svaki komad učinili unikatnim.

17. Veliki plastični lanci

Plastika također može poslužiti kao podloga za razni nakit. Razmislite o izradi upečatljivih lančića od ovog materijala.

Koji se ručno izrađeni nakit najbolje prodaje?

Unikatni nakit koji može biti izvrstan dar ili se na neki način može personalizirati može donijeti zaradu. Primjerice, ogrlice s inicijalima popularne su za mlade mame, darove za vjenčanje pa čak i za rođendane.

Je li izrada i prodaja nakita isplativa?

Prodaja nakita putem interneta ili primjerice na sajmovima obrta može biti isplativa. Ovisi o troškovima materijala i drugim troškovima. Na primjer, jednostavni komadi izrađeni od žice i perli koji se dobro prodaju na internetu mogu biti isplativiji od skupih prstenova koji se prodaju u maloprodaji.

Kakav je nakit najlakše napraviti?

Mnoge ideje za nakit mogu biti vrlo jednostavne. Na primjer, narukvice i ogrlice s privjescima obično zahtijevaju samo nekoliko koraka. Možete pronaći razne vodiče koji pružaju upute, korak po korak, za izradu raznih komada, donosi MSN.

Stjecanje novih znanja i vještina najbolja je prevencija demencije
Stjecanje novih znanja i vještina najbolja je prevencija demencije
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa