Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Voda s limunom osvježava i čuva zdravlje

Voda s limunom jača imunitet, osvježava i aktivira probavu

Nekoliko čaša limunade kroz dan, kojoj možete dodati i komadiće drugog voća, potaknut će probavu i zaštititi kožu, a uz to pozitivno djeluje na nz drugih funkcija u organizmu, tvrdi slavni dr. Oz

VIDEO

Kad vam život 'servira limun', napravite dobru limunadu, od koje možete imati brojne koristi za zdravlje, savjetuje slavni dr. Mehmet Oz. Riječ je o napitku bez kalorija koji pomaže u skidanju kilograma, opskrbi organizma izuzetno važnim C vitaminom, ali i potiče apsorpciju brojnih vitamina i minerala te održava brojne funkcije u organizmu. A tijekom ljeta, dok se pojačano znojimo, može pomoći i u održavanju organizma hidriranim. 

POGLEDAJTE VIDEO: Brojne su zdravstvene prednosti limuna 

Pokretanje videa...

Moćni limun čisti jetru, pomaže u učenju i štiti od od gripe i prehlade 00:57

Evo nekoliko prednosti tog jednostavnog napitka:  

Poboljšava kvalitetu kože

Vitamin C ima ključnu ulogu u zdravlju vaše kože. Ljudi u tijelu imaju protein poznat kao kolagen, koji pomaže u održavanju elastičnosti kože. Kad povećate unos vitamina C, tijelu dajete odgovarajuće hranjive tvari potrebne za održavanje zdrave kože. 

Pomaže probavi

Svakog jutra prije nego što nešto stavite u želudac, dobro je popiti šalicu tople vode s limunom, kako biste aktivirali probavni sustav. Limunska kiselina nadopunjava vaše prirodne želučane kiseline koje pomažu u razgradnji hrane. Ispijanje ovog toplog napitka djeluje i kao nježan laksativ, pa će također pridonijeti čišćenju organizma.

Dreamstime

Podržava imunološki sustav

Vitamin C također podržava zdrav imunološki sustav. Tako ste manje podložni infekcijama i prehladi. Povećavajući unos vitamina C ojačat ćete imunitet, što je prevencija za nitz bolesti. 

Fine kuglice od limuna i bijele čokolade koje bez problema mogu napraviti i vaša djeca
Fine kuglice od limuna i bijele čokolade koje bez problema mogu napraviti i vaša djeca

Sprječava stvaranje bubrežnih kamenaca

Limun sadrži visok udio limunske kiseline koja pomaže i u sprečavanju nastanka bubrežnih kamenaca na bazi kalcija. Iako nije dokazano, čini se da proizvodi od limuna povećavaju razinu citrata u mokraći, koja igra važnu ulogu u razvoju bubrežnih kamenaca. Što je niža razina citrata, to je veća šansa za razvoj bubrežnog kamena. Stoga se vjeruje da voda s limunom  smanjuje se šanse da se razvije bubrežni kamen na bazi kalcija.   

Najukusnija domaća limunada će oduševiti i osvježiti svakoga
Najukusnija domaća limunada će oduševiti i osvježiti svakoga

Poboljšava okus i hidrira 

Dodavanje limuna u vodu zapravo povećava osvježavajući okus obične vode. Možete biti i kreativniji, pa umjesto limuna dodati krišku limete, naranče, ili malo bobičastog voća u limunadu.  Ako vam je piće prekiselo, pokušajte ga zasladiti s malo meda. No, ključno je piti vodu tijekom dana, bez obzira na to što joj sve dodate, kako biste ostali hidrirani i osjećali se dobro, ističe dr. Oz na portalu svoje emisije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj