Lifestyle

Komentari 3

Vodič za čuvanje kolača i torti: Kada ih držati vani, a kada ne?

Vodič za čuvanje kolača i torti: Kada ih držati vani, a kada ne?

Bilo da ih stavljajte u hladnjak ili ostaju na sobnoj temperaturi, zamotajte ih u plastičnu foliju. Tako kolač neće poprimiti mirise hladnjaka i neće se osušiti

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Možete ih napraviti i kod kuće: Domaći recept za McNuggets

Ako niste jedni od onih koji odmah pojedu kolače i želite ih ostaviti za kasnije, donosimo savjete kako ih najbolje skladištiti. Ovo vrijedi za sve vrste kolača, bilo da se radi o torti s punjenjem ili o kolačima  s lisnatim tijestom. 

Većinu kolača, ako naravno nije ljeto i visoke temperature, možete držati i vani na sobnoj temperaturi. Frižider je potreban samo u ljetnim mjesecima ili ako je kolač punjen svježim voćem ili u sebi ima vrhnja. Bilo da ih stavljajte u hladnjak ili ostaju na sobnoj temperaturi, zamotajte ih u plastičnu foliju. Tako kolač neće poprimiti mirise hladnjaka i neće se osušiti. Ako želite zamrznuti tortu, stavite je na 15 minuta u hladnjak kako bi se stvrdnula glazura pa je tek onda zamotajte i stavite u zamrzivač.

Umotajte ih u plastičnu foliju, tako da istisnete što više zraka. To se odnosi na sve strane kolača, a ne samo na gornji dio. Ako nemate plastičnu foliju, odaberite plastičnu vrećicu s patent zatvaračem. Držite ih u kuhinji na sobnoj temperaturi. Tako dobro zamotani neće se odmah osušiti, ali svakako ih pojedite unutar pet do sedam dana. 

Ako je kolač narezan, brže se suši. Prilikom zamrzavanja, zarezane dijelove dobro omotajte u foliju. Kada ga izvadite, pojedite ga unutar tri dana, piše Kitchn.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Svjetski je dan banane: Pravo je vrijeme za kolače i smoothie

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA sa glumicom Barbarom Rocco:

Najčitaniji članci