Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vrat - podmukli izdajica godina treba jednako njege kao i lice

Vrat - podmukli izdajica godina treba jednako njege kao i lice
1

Vrat treba jednako njege kao i ostatak tijela, no njega se nerijetko isključuje iz svakodnevnih rituala. Na njegovo starenje utječe i sunce, hladnoća te manjak vode

VIDEO

Vrat je dio tijela koji pokazuje znakove starenje prije nego bilo koji drugi dio našeg tijela, a uglavnom mu se posvećuje jako malo njege i pažnje. Da bi izgledao lijepo, na njemu treba raditi jednako dugo kao i na licu te ga redovito čistiti i hidratizirati. Za vrijeme suhog i hladnog vermena, dobro je nanijeti kremu neposredno prije izlaska iz kuće kako bi zaštitili kožu te spriječili efekt sušenja. 

Izloženost suncu će potaknuti stvaranje linija i bora, stoga je dobro redovito koristiti kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom. Pomoći će i dobri losioni koji će nahraniti i rehidrirati kožu. Bez te zaštite vrlo brzo će se na vratu pojaviti ispresijecane linije i zrnasta tekstura.

Piling pročišćivači

Vrat bi trebalo čistiti redovito kako bi se uklonila prljavština i nakupljene mrtve stanice kože. Najprije navlažite kožu i lagano nanesite piling te isperite. Za vrat možete upotrijebiti i masku za lice koja će kožu učiniti mekšom i glatkom, a nikako se ne smije zaboraviti stražnji dio vrata i uši.

Umjesto korištenje komercijalnih pilinga, morska sol može odlično poslužiti za uklanjanje mrtvih stanica. Pomiješajte je sa sokom od limuna i kurkumom, nanesite i isperite.

Bez parfema na vratu

Parfem na vratu nakon izlaganja sunčevoj svjetlosti kod nekih ljudi može nadražiti kožu ili izazvati osip. Mnoge vrste parfema sadrže visoko koncentrirane mirise i vrlo su osjetljivi na svjetlost u usporedbi s običnim kozmetičkim proizvodima. Ako ste osjetljivi bilo bi dobro nanositi parfem na dio tijela koji je pokriven odjećom i zaštićen od sunca.

Adekvatna količina vode u tijelu

Nedovoljno vode u tijelu također je odgovorno za isušivanje i pucanje kože. Preporuča se najmanje osam čaša vode dnevno.

Jednotjedna rutina za prekrasan vrat

Tekstura kože na vratu možda nije glatka kao što želite, no jednostavna, jednotjedna rutina u pet koraka rezultirat će ljepšim i mekšim izgledom, bez linija koje ukazuju na starenje.
1. Operite vrat u toploj vodi s gelom za tuširanje i temeljito isperite.
2. Obrišite vrat vatom natopljenom u željenom toneru.
3. Namočite mali ručnik u toploj vodi, iscijedite ga i omotajte oko vrata na dvije do tri minute te se opustite.
4. Uklonite ručnik i odmah nanesite dobru hidratantnu kremu.
5. Ostavite tako 20 minuta i nakon toga obrišite višak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala
Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić