Lifestyle

Komentari 0

WWF poziva: Uključite se u eko akciju 'Sat za planet Zemlju'

WWF poziva: Uključite se u eko akciju 'Sat za planet Zemlju'

Iz WWF Adrije pozivaju sve gradonačelnike da u svom gradu u subotu u 20:30 sati isključe dekorativnu rasvjetu na prepoznatljivoj znamenitosti te se tako i ove godine uključe u akciju

U subotu, 26. ožujka u 20:30 sati po lokalnom vremenu, Sat za planet Zemlju, jedna od najvećih svjetskih građanskih inicijativa za okoliš, ponovno će okupiti ljude širom svijeta kako bi pokazali svoju predanost planetu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nijagarini slapovi zasjali u bojama Hrvatske

Iz WWF Adrije pozivaju sve gradonačelnike da u svom gradu u subotu u 20:30 sati isključe dekorativnu rasvjetu na prepoznatljivoj znamenitosti te se tako i ove godine uključe u akciju.

Kako se svjetska biološka raznolikost smanjuje neviđenom brzinom a oko milijun vrsta prijeti izumiranje, najveći svjetski pokret za očuvanje planeta usmjeren je na mobiliziranje pojedinaca, poduzeća i vlada da budu dio razgovora i pronalaska rješenja potrebnih za izgradnju održive budućnosti.

U ovim izazovnim vremenima, Sat za planet Zemlju nudi trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima, kao i o jedinom domu koji svi dijelimo.

Iz WWF Adrije upućuju poziv svim gradonačelnicima u Hrvatskoj da se pridruže i ovogodišnjoj akciji te da UNESCO-ve znamenitosti - Dubrovačke zidine i Dioklecijanova palača - ponovno budu u mraku uz bok ostalim UNESCO-vim građevinama u svijetu.

Hrvatski gradovi već godinama tradicionalno tonu u mrak: Arena u Puli, Zagrebačka katedrala, vodotoranj u Vukovaru, Osječka tvrđa, splitska riva, zadarski trg Ivana Pavla II, Trsatska gradina u Rijeci, cijela makarska rivijera…

Započevši kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sydneyu 2007. godine, Sat za planet Zemlju danas se obilježava u više od 190 zemalja i teritorija.

Budući da se globalna biološka raznolikost smanjuje zastrašujućom brzinom, Sat za planet Zemlju u našoj će se regiji ove godine usredotočiti na osvještavanje o nevjerojatno brzom izumiranju životinjskih vrsta.

Sat za planetu Zemlju - Earth Hour je WWF-ova globalna ekološka inicijativa. Pojedinci, tvrtke, vlade i zajednice su pozvani da ugase svoja svjetla na jedan sat u subotu 26. ožujka 2022. u 20:30 i time pokažu svoju potporu za ekološki održivo djelovanje.

Sat za planet Zemlju počeo u jednom gradu u 2007. i dosad uključio stotine milijuna ljudi iz preko 190 zemalja diljem svih kontinenata te ušao u povijest kao najveća globalna volonterska akcija ikad organizirana.

Najčitaniji članci