Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

Za dobar 'spoj' ne treba vam puno novca, najbolja zabava često je besplatna ili jeftina

Za dobar 'spoj' ne treba vam puno novca, najbolja zabava često je besplatna ili jeftina

Ljeto je dobro vrijeme za upoznavanje novog partnera ili produbljivanje 'friške' veze. Evo nekoliko prijedloga za to jeftina druženja koja vam nude priliku za smijeh i međusobno upoznavanje

VIDEO

Većina ljudi misli da za spojeve treba puno novca, ali to nije točno, može se za male novce izaći na spoj i odlično se zabaviti, često i bolje nego na nekom skupom mjestu. Poanta nije u tome da bude jeftino, naravno, nego zanimljivo i zabavno, te da to bude prilika da se bolje međusobno upoznate. 

POGLEDAJTE VIDEO: Evo kako da uživate na pikniku u prirodi

Pokretanje videa...

00:56

Imajte na umu da takav provod mogu predložiti oba partnera, a glavna je 'tajna' dobrog provoda to da druženje dobro isplanirate. Prije svega, trebali biste malo porazgovarati o tome kako se volite zabavljati, kako biste izabrali ono što će partneru odgovarati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uzmite si malo vremena, pa istražite turističku ponudu i ponudu događanja u vašoj okolici, pa isplanirajte druženje koje će vam omogućiti da provedete dosta vremena zajedno, u šetnji i razgovoru, uz detalje koji će vam osigurati i puno smijeha. 

Evo nekoliko prijedloga, na temelju inicijalnih ideja sa portala Your Tango: 

1. Izaberite neki lokalni festival ili sajam

Istražite ponudu lokalnih sajmova i festivala povodom dana grada, ili neku sličnu manifestaciju na kojoj će biti ulične glazbe, prilike za razgledavanje lokalnih proizvoda, i kupnju jeftinog obroka koji možete pojesti na klupi u parku.

Zagreb:  4. Međunarodni sajam gramofonskih ploča

To je dobra prilika za razgovor o širokom spektru tema: O glazbi koju volite, o tome što volite jesti, o tradiciji koja vam se sviđa i slično, te dobra prilika da izaberete pravi omjer vremena koje ćete provesti udvoje u odnosu na šetnju u gužvi.    

Zablude o kvalitetnom vremenu s partnerom: Što je to zapravo?
Zablude o kvalitetnom vremenu s partnerom: Što je to zapravo?

2. Potražite posebnu ponudu u kafićima 

Danas je sve više kafića i barova koji imaju posebne degustacije ili izložbe fotografija i slika, ili organiziraju razne vrste kvizova i natjecanja, pa uz jedno ili dva pića možete uživati u zanimljivom programu cijelu večer. To može biti i dobar način da provjerite kako funkcionirate kao tim (ako se prijavite na kviz u istoj ekipi) te da se upoznate u natjecateljskom okruženju. 

3. Posjet slastičarni i kolači 'za van' 

Odaberite lokalnu slastičarnu ili čokolateriju i odaberite nekoliko poslastica koje ćete uzeti 'za van'. Otiđite u park i sjednite na klupu, ili na dekicu koju ste ponijeli sa sobom. Uživajte u slatkišima uz razgovor barem nekoliko sati, jer je to sjajna prilika da se bolje upoznate i povežete. Imajte na umu da je čokolada afrodizijak, pa je bolje da vas u parku ne 'ulovi' mrak. 

4.    Uživajte u zajedničkom kuhanju 

Dogovorite kod koga se kuha i potražite neki zanimljiv recept s Interneta, možda nešto što ćete prvi puta probati. Podijeliti obaveze i troškove oko nabave namirnica, pa krenite od dogovora oko toga tko će sjeckati koju hranu, a tko miješa. Pobrinite se za romantičnu glazbu i svijeće kad dođe vrijeme za serviranje.

Ako ste se tek upoznali i u friškoj ste vezi, alternativa tome je dogovor s prijateljima da kod nekog ispečete roštilj. Tako ćete upoznati partnera i ljude s kojima dijeli zajedničke interese, što vam može pomoći da puno toga saznate o njemu.   

5. Spakirajte hranu za piknik uz rijeku

Šetnja nasipom s dekicom u ruci i košaricom sa sendvičima, sve dok ne izaberete mjesto gdje ćete se stacionirati, može biti sjajan način za neobavezno ćakulanje i upoznavanje. Ako ste već bili na sličnim druženjima, možete krenuti na izlet i na biciklima. Ponesite frizbi, ili rekete za badminton, da bude zabavnije. Uživajte u sendvičima i sokovima i izležavanju u hladu. 

Running couple runners jogging in city park

6. Trčite ili vježbajte zajedno 

Oboje volite trčati, plesati, planinarite ili volite plivati? Idealno bi bilo organizirati ta druženja zajedno: Istražite povoljne opcije karata za bazen, potražite popuste za parove u plesnoj školi, ili se jednostavno dogovorite da dva puta tjedno počinjete trčati u parku. Poslije toga možete otići na smoothie - ili nešto više.. 

7. Istražite lokalne OPG-ove 

luzec

Mnogi OPG-ovi omogućavaju da dođete do njih i sami uberete voće ili povrće koje ćete otkupiti, što može biti dobra prilika da se družite u prirodi. Izaberite jagode, u kojima kasnije možete uživati sa šlagom, ili neku vrstu voća od koje kasnije možete ispeći kolač. Još bolja alternativa tome je da se dogovorite i zajedno odete pomoći u obrađivanju vrta nekome od rođaka ili prijatelja sa sela. 

8. Druženje za marendu

Ručak ili večera u nekom skupom restoranu su dobar izbor ako vam je već na umu prosidba, no ako se tek upoznajete zasigurno ćete puno više uživali u marendi u nekom lokalnom bistrou. Kasni doručak i šetnja gradom ostavljaju dovoljno prostora da isplanirate ugodan dan. 

9. Kupanje u blizini 

Istražite lokalna kupališta u blizini vašeg grada, pa isplanirajte izlet koji će završiti kupanjem u jezeru, rijeci ili bazenu. Prije toga možda možete obići neku lokalnu znamenitost ili posjetiti muzej, pa u hladu možete uživati u razgovoru o onome što ste vidjeli.

8 tajni slaganja s ljudima: Dajte im vremena i prihvatite razlike
8 tajni slaganja s ljudima: Dajte im vremena i prihvatite razlike

10. Vožnja okolo bez cilja 

Neka svatko od vas izabere neko mjesto koje bi volio posjetiti u krugu od stotinu kilometara, no nemojte podijeliti što ste izabrali. . Krenite tako da se prvih pola sata držite vaših uputa do mjesta do kojeg vi želite stići, pa onda prepustite drugoj strani da vodi kuda ćete tijekom idućih pola sata i izmjenjujte se.

Stanite tamo gdje vam se sviđa da biste se prošetali, okupali, popili piće... Ovo je dobra opcija ako već neko vrijeme izlazite, jer ćete biti zatvoreni u automobilu i koncentrirani jedno na drugo cijeli dan. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept
POMAŽE

Super trik kako ukloniti korov - jednostavan i prirodan recept

Ovaj trik pomaže kod korova koji izbija između pločica u dvorištu, ali i onog koji vam raste po vrtu. Kako se radi o prirodnom pripravku, postupak je potrebno ponoviti nekoliko puta

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?
KOJE OTKRIĆE!

Znate li čemu metalni dio na pakiranju salame zapravo služi?

Među komentarima uz objavu se našlo svega, od onih oduševljenih otkrićem do sumnjičavih. Napišite što vi mislite o ovoj metodi i slažete li se da metalni dio služi za to