Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za manje bora: Na lice, vrat i dekolte stavite masku od meda

Za manje bora: Na lice, vrat i dekolte stavite masku od meda

Suh i hladan zimski zrak dodatno oštećuje osjetljivu zrelu kožu lica, a pomoć se krije u kuhinji. Napravite sami hranjivu masku, piling, domaću kremu za lice i losion za tijelo, jednostavno je

VIDEO

Zrela koža posebno je osjetljiva tijekom zime i sezone grijanja jer ju to dodatno isušuje pa ju je nužno dodatno hraniti. Za ublažavanje suhoće, a time i bora koje se pojačaju kad koža izgubi vlažnost, važno je izabrati kvalitetne namirnice u prehrani. No one se mogu koristiti i kao priručna sredstva u kućnoj kozmetici, savjetuje američki korektivni kirurg Andrew Ordon.

POGLEDAJTE VIDEO Sastojci za piling iz vaše kuhinje:

Pokretanje videa...

00:11

Recept za prirodnu masku protiv bora

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

On svojim pacijenticama daje praktične savjete za izradu kućnih krema i maski za elastičnu te pomlađenu kožu. Jednostavan recept zahtijeva tri namirnice: tri žlice vrhnja, četvrtinu avokada i žlicu meda.

Sastojke treba izmiksati, nanijeti na lice i dekolte te držati oko sat vremena. Maska se ispire toplom vodom, a možete je stavljati po potrebi. Avokado je zadnjih godina izuzetno hvaljena namirnica jer je pun biljnih zdravih masti, a med ima dobro poznata protuupalna svojstva. Vrhnje će djelovati na dulje zadržavanje elastičnosti kože. Pritom svakako ne zaboravite uzimati dovoljne količine vode, juhe i čaja, kako biste hidrirali cijeli organizam.

Pretjerivanje pićem i hranom se odmah reflektira - na našu kožu
Pretjerivanje pićem i hranom se odmah reflektira - na našu kožu

Izvrstan recept za prirodni piling za kožu

U dvije-tri žlice meda umiješajte toliko žlica šećera. Ovu pastu možete nanijeti na cijelo tijelo i lice dok se tuširate. Držite desetak minuta i isperite. Pritom ne treba koristiti nikakve umjetne sapune. Ova mješavina hrani kožu i daje joj sjaj te čisti sasušene stanice.

Domaća krema protiv bora 

Glavni sastojak je kokosovo ulje koje je poznato ako odlično za zaštitu i regeneraciju kože. 

Sastojci: 2 žlice kokosovog ulja, 2 kapi ulja vitamina E, 2 kapi eteričnog ulja timijana.

Postupak: U posudici dobro pomiješati kokosovo ulje s vitaminom E i uljem timijana, i to je to. Kremu na područje oko očiju i lice nanosite laganom masažom dva sata prije odlaska na spavanje. Višak koji se ne upije uklonite maramicom. Kremu čuvajte u hladnjaku.

Uz pravilnu njegu zaustavite širenje pora i nastanak mitesera
Uz pravilnu njegu zaustavite širenje pora i nastanak mitesera

Napravite sami losion za meku i mirisnu kožu tijela

Sastojci: 80 g kakao maslaca, 80 g shea maslaca, 20 g kokosovog ulja.

Postupak: Stavite u blender kokosovo ulje i shea maslac da se sjedine pa dodajte kakao maslac koji ste prethodno otopili u posudici na pari (na lonac sa malo vode se stavi drugi i tako se otapa). Kada smjesa bude jednolična, premjestite je iz blendera u staklenku pa stavite u hladnjak.

Losion će imati čvrstu strukturu pa mali dio najprije ugrijte među dlanovima pa tek tada nanosite na kožu. Ovaj losion može na sobnoj temperaturi trajati oko mjesec dana, a u hladnjaku oko dva mjeseca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru