Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kreativna uskrsna slastica: Užitak na štapiću - cake pops

Kreativna uskrsna slastica: Užitak na štapiću - cake pops
3

Osnovni biskvit pomiješan s glazurom u trenu se pretvara u cake pops koji pak možete oblikovati u jajoliki oblik ili u piliće. Za ukrašavanje su potrebne jestive boje

VIDEO

Ova američka poslastica polako pronalazi svoje mjesto u hrvatskim domovima. Ako ove godine želite pokušati s malo drugačijim kolačima, cake pops je odličan izbor. Osnovni biskvit uz malo boje i mašte pretvorit će se u pravu poslasticu na štapiću. U ukrašavanju nema granica, a inspiraciju za slatke pisanice i piliće možete pronaći u video tutorialima.

Cake pops (30 komada)

Sastojci: 125 g omekšanog maslaca, 125 g smeđeg šećera, 2 jaja, 120 g brašna za dizana tijesta, 2 žlice mlijeka, 2 žličice ekstrakta vanilije

Glazura za povezivanje : 150 g šećera u prahu, 100 g kremastog sira

Priprema: Pomiješajte maslac i šećer dok smjesa ne postane glatka, pa potom dodajte jedno po jedno jaje. Na kraju dodajte ekstrakt vanilije i mlijeko pa dobro izmiksajte. Smjesu ulijte u lim za pečenje koji ste prethodno namastili i pecite 35 do 40 minuta na 180 °C. Prije nego se biskvit ispeče, pripremite glazuru.

Kad je biskvit gotov, izmrvite ga i pomiješajte s glazurom. Glazuru od šećera u prahu i kremastog sira samo treba prethodno dobro promiješati. Nakon toga smjesu oblikujte u jaja ili okruglice, nabodite na štapiće i ostavite u hladnjaku nekoliko sati.

Glazura za pisanice i piliće

Glazura: 300 g bijele čokolade, 50 g maslaca, nekoliko kapi jestive boje u nijansi koju želite

Otopite maslac i bijelu čokoladu na pari. Kad je otopljena, dodajte nekoliko kapi boje i dobro promiješajte. Nijansa ovisi o tome koliko kapi boje stavite.

Šarene pisanice

Pisanice treba umočiti u čokoladu i ostaviti da se osuše, pa isti postupak ponoviti nakon pola sata. To će stvoriti jednolični premaz. Nakon toga royal icingom iscrtajte željeni oblik i pospite jestivim mrvicama ili šećerom u boji. Šećer možete kupiti u trgovini ili uobičajeni bijeli obojiti jestivim bojama.

Royal icing za ukrašavanje

Sastojci: šalica i pol šećera u prahu, 1 bjelanjak, pola žličice limunova soka, prema želji jestive boje

Priprema: Izmiksajte bjelanjke i limun. Kad smjesa postane glatka, umiješajte šećer. Dodajte boju prema želji. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo vode, a ako je rijetka, dodajte šećera.

Više pogledajte u videu:

VIDEO

Slatki pilići

Za razliku od pisanica koje podnose osnovni recept, za ukrašavanje pilića klasičnoj glazuri od čokolade i maslaca treba dodati nekoliko kapi jestive žute boje. Nakon toga okruglice treba umočiti u premaz, ostaviti da se osuše pa ponoviti postupak.

Potom klasičnu smjesu za royal icing razdvojite na dva dijela, u jedan stavite crnu, a u drugi žutu boju. Žutom nijansom royal icinga nacrtajte krila sa strane, crnom oči, a na sredinu glave na nekoliko kapi icinga stavite četiri jestive kuglice u crvenoj boji. Nos može biti ili u narančastoj ili u crvenoj boji.

Inspiraciju za ukrašavanje potražite u videu:

VIDEO

U ukrašavanju pisanica samo je mašta granica

Osim royal icingom pisanice možete ukrašavati jestivim mrvicama u boji. Međutim, pritom treba paziti da mrvice nanesete prije nego se glazura osuši. Možete se poigrati najrazličitijim uzorcima i nijansama, a ukrašavanju će se zasigurno najviše razveseliti djeca.

Više pogledajte u video tutorialu:

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto
DOBRO JE ZNATI

Mnogi ovo ne znaju - daljinski ključevi za auto imaju 'tajnu' funkciju koja je idealna za ljeto

Vozači možda nisu svjesni da privjesci za daljinske automobilske ključeve imaju niz skrivenih značajki. S kombinacijom dva gumba iskoristite značajku koja je idealna pomoć vozačima ljeti

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah
JESTE LI ZNALI?

Evo zašto se danas slavi Praznik rada i zašto se jede baš grah

U spomen na krvoproliće u Chicagu, na 1. kongresu Druge internacionale 1889. godine odlučeno je da će se 1. svibnja svake godine održavati radničke prosvjede dok god radnici ne izbore pravo na dostojan život i rad
Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati
MNOGI IH ZANEMARE

Demenciju možete primijetiti 9 godina prije dijagnoze, ovo su znakovi koje nemojte ignorirati

Promjene u strukturi mozga mogu se otkriti čak 10 do 25 godina prije pojave simptoma pacijenata s genetskom predispozicijom za pojavu demencije