Obavijesti

Lifestyle

Komentari 25

Začini za lijepu kožu: Komorač za bore, a cimet protiv prištića

Začini za lijepu kožu: Komorač za bore, a cimet protiv prištića
1

Komorač ublažava iritaciju kože, klinčić usporava starenje, kurkuma pomaže kod dermatitisa, a paprena metvica djeluje poput pilinga i uklanja mrtve stanice

VIDEO

Osim što pospješuju metabolizam i pomažu kod mršavljenja, začini blagotvorno djeluju i na kožu. Bogati su antioksidansima koji sprječavaju slobodne radikale u uništavanju kože i starenju što ih čini odličnim dodatkom svakodnevnoj prehrani. Mogu se pripremati kao čajevi i juhe, a koriste se i kao dodatak jelima. Osim toga, sastavni su dio preparativne kozmetike kao što su ulja, pilinzi i maske, piše Whole Living.

Komorač

Komorač je najbolji izbor za osjetljivu kožu. Ublažava crvenilo, iritaciju i smanjuje oštećenja od sunčevih zraka. Sadrži vitamin C koji potiče proizvodnju kolagena i povećava elastičnost te pomaže u borbi protiv akni. Može se koristiti kao ulje, čaj ili dodatak jelima. 

Klinčić

Iako se najčešće koristi za bolne desni, klinčić je odličan i za kožu zbog antibakterijskih svojstava. Bogat je antioksidansima koji usporavaju starenje, a zahvaljujući antiseptičkim svojstvima ubrzava zacjeljivanje rana i akni.  

Paprena metvica

Paprena metvica sadrži vitamin A i salicilnu kiselinu te djeluje kao piling uklanjajući mrtve stanice kože i čisteći pore. Ona pojačava cirkulaciju, a samim time i ubrzava obnovu kože, ublažava prištiće i svrbež. Metvica se najčešće koristi u uljima i pilinzima. 

Kurkuma

Kurkuma blagotvorno djeluje na kožu, umiruje je i smanjuje upale. Odlična je u liječenju kožnih problema kao što su psorijaza, dermatitis i ekcemi. Ona smanjuje bore, ublažava akne i ubrzava zacjeljivanje rana. 

Cimet

Cimet djeluje antibakterijski i antigljivično, a pomaže i kod začepljenih pora. On potiče cirkulaciju i sprečava nastanak prištića, a odličan je i za njegu usana. Pomiješan s omiljenim sjajilom čini ih punijima. 

Koristi se u pilinzima i maskama, ali s njim treba biti oprezan jer kod nekih ljudi može izazvati iritaciju kože, pa ga je prije nanošenja na lice najbolje isprobati na ruci. 

Jesenski saveznici lijepe kože: Nar, šljive, brusnice, bundeve...


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'