Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Zapečeni makaroni s mljevenim mesom - brzo, lako i preukusno

Zapečeni makaroni s mljevenim mesom - brzo, lako i preukusno

Ovo jelo možete pripremati u bilo koje doba godine, a umjesto klasičnog bolonjeza ide u pećnicu i prelijeva se vrhnjem i jajima pa postaje još sočnije i ukusnije. Dobar tek!

Sastojci:

  • 500 g tjestenine
  • 500 g mljevene junetine
  • glavica luka
  • 250 ml vrhnja
  • 4 češnja češnjaka
  • prstohvat suhog peršina
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 2 jaja
  • sol i papar

Priprema:

Na ulju ispržite mljeveno meso i narezani luk. Kad pusti sokove, dodajte sol, papar, žlicu rajčice i peršin. Pirjajte da se zgusne, dodajte narezani češnjak i pržite još minutu. Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Pola količine stavite u lim za pečenje, prekrijte mesom i stavite ostatak tijesta. Umutite jaja s vrhnjem, žličicom rajčice i malo soli. Prelijte preko tijesta i zapecite 15 minuta.