Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Počeo naš najveći hortikulturni događaj: Otvoren 54. Floraart

Nakon što je u ponedjeljak zbog olujnog vjetra odgođena, danas je na Bundeku otvorena 54. Međunarodna vrtna izložba - Floraart. Izložba obuhvaća i prodaju cvijeća i sadnica, a ulaz je besplatan

Zagreb: Å arenilo boja na otvorenju Floraarta
Foto: Borna Filic/PIXSELL
2 komentara

Na jezeru Bundeku danas je otvorena 54. međunarodna vrtna izložba - Floraart. Tijekom pet dana će se predstaviti oko 200 izlagača iz Hrvatske, te 20.ak stranih izlagača iz sedam zemalja.

Riječ je o najvećem hortikulturnom događaju u ovom dijelu Europe, koji se u organizaciji Podružnice Zrinjevac i pod nazivom Floraart održava već 22 godine, a osmi put na jezeru Bundek.

Inače, na izložbenom je prostoru Parka Bundek, gdje se ova manifestacija održava od 2006., posađeno više od 120.000 sadnica ljetnog i sezonskog cvijeća; i to na više od 300.000 četvornih metara otvorenog prostora i 2.000 četvornih metara zatvorenog.

Zagreb: Å arenilo boja na otvorenju Floraarta | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Izložbu je svečano otvorio zagrebački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora "Floraarta" Milan Bandić, koji je istaknuo da  'ona objedinjuje tri vrlo bitne značajke - turistički sadržaj, s obzirom na to da se zbog nje očekuje više od 100.000 posjetitelja, poslovni odnosno komercijalni, te zabavni, edukativni i natjecateljski sadržaj'.

Zagreb: Å arenilo boja na otvorenju Floraarta | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL Na svečanom je otvorenju nastupio Folklorni ansambl "LADO". Kao i inače, na Floraartu se i ove godine prodaje cvijeća i sadnice, koje se mogu kupiti na više lokacija na Bundeku. Ulaz na Floraart je besplatan, a radno vrijeme je svaki dan od 09:00 do 21:00 h. Zagreb: Gradonačelnik Bandić otvorio Međunarodnu izložbu cvijeća Floraart 2019 | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Bogati popratni program Floraarta

Narednih će dana, uz izložbene staze jezera Bundek, građani moći razgledati i izložbe ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike, i slično, a izložbu će obogatiti i brojne kulturno-umjetničkih i edukativne manifestacije.

Zagreb: Å arenilo boja na otvorenju Floraarta | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL Tradicionalno će se održati i natjecanje "Hrvatski kup florista", te "Natjecanje učenika srednjih strukovnih škola", a djeca će moći posjetiti i zoološki. Naime, Zoološki vrt Grada Zagreba i Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec sudjeluju i ove godine na Floraartu. 

Zagreb: Å arenilo boja na otvorenju Floraarta | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Zoološki ovom prigodom predstavlja nekoliko vrsta gmazova i vodozemaca, a kažu kako su posebno zanimljive neke vrste hrvatskih zmija. U kakvom okruženju žive, čime se hrane i što je posebno u njihovu izgledu i ponašanju moći ćete saznati u razgovoru s edukatorima Zoološkog vrta, a zainteresirani narednih pet dana na Floraartu mogu poslušati i razna stručna predavanja, ili posjetiti neku od kreativnih radionica. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message