Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Zapuštenu kuću u Gorskom Kotaru pretvorili u crni luksuz

Zapuštenu kuću u Gorskom Kotaru pretvorili u crni luksuz
6

Zadržavajući zatečene gabarite, staru, nagrizenu i vremenom zapuštenu kuću iz 1981. vlasnici su pretvorili u crni biser, usidren u oazi mira i ljepote. Vila iz snova isključivo je za najam

VIDEO

Putovanje u prirodu Gorskog kotara, osim ljepote prirode, skriva i šarmantne kuće u pitoresknim mjestašcima i na obroncima koje su idealne za odmor i relaksaciju.

POGLEDAJTE VIDEO (Obitelj koja je štagalj pretvorila u prekrasan dom):

Pokretanje videa...

01:29

15 kilometara od Vrbovskog, u  udaljenom Gomirju smjestila se i ova vikendica, Zoe Luxury. Smještena daleko od gradske buke, u miru i tišini, već izvana privlači pozornost svojom zanimljivom i upečatljivom arhitekturom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dugo smo tražili adekvatnu nekretninu koju bismo preuredili po svom ‘guštu’. Na ovu lokaciju doveo nas je agent za nekretnine te smo se na prvi pogled zaljubili u mirno i tiho mjesto s predivnim pogledom na planinu Klek, kolijevku hrvatskog planinarstva - kažu Zoe i Frankie, supružnici iz okolice Rijeke.

Koštala milijune: Kim i Kanye pustili kamere u svoju 'viletinu'
Koštala milijune: Kim i Kanye pustili kamere u svoju 'viletinu'

Na adaptaciji stare nedovršene građevine s početka 20. stoljeća, koja je započela 2019., radilo se godinu dana.

Daleko od gradske buke, utočište mira u kojemu se uživa sa svim osjetilima

Ako volite aktivan odmor, možete uživati u pješačenju, vožnji bicikla ili skijanju, a na kraju dana se opustiti u vrtu ili u spa centru, sauni i vanjskom bazenu ove vile s četiri zvjezdice. Iako je daleko od užurbanosti civilizacije, prve trgovine su samo nekoliko kilometara dalje. 

Zapuštena kuća iz 1981. pretvorena je u mali crni biser, usidren u predivnoj oazi mira i ljepote 

Novi vlasnici su kući udahnuli život imajući na umu da je zadrže u zadanim gabaritima. Kuća na dvije etaže obnovljena je u potpunosti - renovirani su podovi od hrasta, zidovi, strujne i vodne instalacije, grijanje, rasvjeta, pročelje i okućnica te vanjština vile, koja je dobila novo lice od tamnog betona i drva (sibirskog ariša). 

Arhitektica iz Zagreba svojim rukama napravila kuću od blata
Arhitektica iz Zagreba svojim rukama napravila kuću od blata

Zadržani su tradicionalni kosi krov i zatečena površina od 110 kvadrata. Sve izmjene proširenja unutrašnjosti ostale su unutar dimenzija. Vila ima tri klimatizirane spavaće sobe (s TV uređajima ravnog ekrana) i kupaonice s hidromasažnom kadom, vrhunski opremljenu unutarnju i vanjsku kuhinju, prostorni dnevni boravak s kaminom i staklenom stijenom koja pruža pogled na bazen i obližnji Klek. 

Nakon cjelodnevnog planinarenja, vožnje biciklom ili skijanja, gosti se mogu opustiti u salonu ili prostranom vrtu u kojemu se nalaze roštilj u uređenoj ljetnoj kuhinji, bazen, sauna, jacuzzi i dječje igralište. Sve biljke, travu i stabla u prostranom vrtu svojim rukama zasadili su Zoe i Frankie. Osobno su zaslužni i za osmišljavanje kompletnog interijera. Birajući materijale odlučili su se za drvo i beton, kroz koje su dobili jedinstveni spoj luksuza i udobnosti. Tako u prostoru dominira tamni beton kojem dozu profinjenosti i komfora daju prirodni materijali.

- Sve je zasluga supruge, ona je idejni tvorac cjelokupne priče - skroman je vlasnik vile koja nosi ime njegove supruge. 
Ljubiteljica estetike i interijera, pri uređenju se vodila modernim stilom, pronalazeći inspiraciju u mnogim zajedničkim putovanjima na kojima se susretala s različitim stilovima, obilazila salone namještaja, listala časopise o dizajnu.

- U unutrašnjosti sam se odlučila za tamne boje zidova u neobrađenom betonu što je poveznica s pročeljem. Trudila sam se da prevladavaju prirodni materijali svijetlih boja poput drva i kamena jer mi na ovom području ništa drugo nema smisla. U izboru namještaja posegnuli smo za talijanskim dizajnom. Sav namještaj je ručni rad stolara iz Hrvatske. Kvalitetno i otmjeno, a opet ne previše napadno da bi odudaralo - ističe Zoe. 

Vila koja sadrži sve potrebno za odmor iz snova isključivo je za najam, no rijetke slobodne vikende, kad nema gostiju, vlasnici u njoj uživaju s obitelji i prijateljima.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25

 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama
DREVNA ASTROLOGIJA

Egipatski horoskop: Otkrijte koji ste bog i što to govori o vama

Na osnovu datuma rođenja možete saznati koje je vaše egipatsko božanstvo te što drevni egipatski horoskop otkriva o vašim emocijama i karakteru

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati
ŠTO VAS DANAS OČEKUJE?

Dnevni horoskop za petak 29. ožujka: Ovnovi će imati odličan dan, a Rakovi krenuti trenirati

Pročitajte dnevni horoskop za petak 29. 3. i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala
VRLO SU OPTIMISTIČNE

Za sijamske blizanke Brittany i Abby nema prepreka: Voze auto, a jedna od njih se i udala

Blizanke iz SAD-a su prihvatile svoj život takvim kakav je i redovito pronalaze razloge za smijeh. Završile su fakultet, putuju svijetom, voze se na mopedu, rado hodaju po prirodi...