Lifestyle

Komentari 0

'Zasadi stablo, ne budi panj': Grad Pula osigurao građanima 190 komada sadnica voćaka

'Zasadi stablo, ne budi panj': Grad Pula osigurao građanima 190 komada sadnica voćaka

Građanima su na raspolaganju trogodišnje voćke, i to 70 komada maslina, 60 smokava, 45 sadnica nara te 15 sadnica cijepljenog lješnjaka, za sadnju na svojim okućnicama i u vrtovima

U sklopu nacionalne kolektivne akcije sadnje stabala pod nazivom 'Zasadi stablo, ne budi panj', koja se održava tijekom studenoga, Grad Pula je osigurao 190 stabala voćaka za svoje sugrađane, izvijestili su u srijedu iz gradske uprave.

POGLEDAJTE VIDEO:

Građanima su na raspolaganju trogodišnje voćke, i to 70 komada maslina, 60 smokava, 45 sadnica nara te 15 sadnica cijepljenog lješnjaka, za sadnju na svojim okućnicama i u vrtovima.

Građani Pule za dodjelu voćaka mogu se prijaviti na e-mail Udruge za zaštitu okoliša 'Zasadi stablo, ne budi panj' te zatražiti jedno stablo po vlastitom izboru među ponuđenima i dostupnima, priopćili su iz Grada Pule.

Građani koji iskažu interes za sadnju voćaka u sklopu svojih okućnica i privatnih vrtova bit će obuhvaćeni popisom koji će Udruga dostaviti Gradu Puli, a stabla će moći preuzeti u gospodarskom dvorištu Hercuanee u Valmadama od početka prosinca.

Osim podjele voćaka građanima, u sklopu akcije sadnje stabala, tijekom sljedećeg razdoblja Grad Pula će saditi stabla i na javnim zelenim površinama, i to na novouređenom parkiralištu u Šijani, što će dodatno pridonijeti povećanju zelenog fonda grada i zaštiti i očuvanju okoliša te neposredno utjecati na ublažavanje klimatskih promjena i smanjenje emisija ugljičnog dioksida.

U posljednjih desetak godina na području Pule posađeno je nekoliko tisuća stabala, grmova i trajnica, čime se znatno smanjila emisija ugljičnog dioksida i ugljični otisak.

- Sudjelovanje u akcijama sadnje stabala, samostalno ili u suradnji s institucijama, tvrtkama, udrugama i građanima, jedan je od prioriteta Grada Pule na daljnjem putu održivog razvoja, uz razvijanje svijesti o važnosti zelenila u odnosu na sveukupnu kvalitetu života kao i obvezu i odgovornost radi prilagodbe klimatskim promjenama - poručili su iz pulske gradske uprave.

 

 

Najčitaniji članci