Salata kao cijeli obrok može biti jako zasitna kad se u nju stave različite grupe hrane. Ova proljetna salta je jako ukusna, hranjiva i možete ju poslužiti za ručak ili za večeru
Zasitna proljetna salata sa poširanim jajetom i šunkom
Sastojci:
- 8 jaja
- 200 g kuhane šunke
- 2 mliječna peciva
- 200 ml maslinova ulja
- 200 ml jogurta
- 2 žlice dijon senfa
- žličica limunove korice
- 5 ml limunova soka
- 150 g miješane baby salate (rikola, matovilac, potočarka, radič, puterica...),
- vlasac, sol, papar
Priprema:
Narežite mliječna peciva na na sitne kockice, pokapajte maslinovim uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 7 minuta, do zlatne boje. Ostavite da se ohlade.
Zakuhajte vodu te, kad počne ključati, smanjite vatru. Razbijte jaja u manje zdjelice i u vodu dodajte kap octa (kako bi bjelanjak ostao čvršći). Polagano spuštajte jaja u vodu (koja ne smije pritom ključati kako ne bi razbila jaje) i kuhajte na srednjoj vatri 5 minuta.
Izvadite jaja iz vode žlicom za cijeđenje i osušite na kuhinjskom papiru.
Za dresing pomiješajte jogurt, maslinovo ulje, dijon senf, limunov sok i koricu te začinite solju i paprom po ukusu.
Pomiješajte odabrane salate s dresingom, dodajte vlasac, poprženu natrganu šunku i krutone od mliječnih peciva te stavite jaja na vrh salate.