Obavijesti

Lifestyle

Komentari 13

'Brioche con gelato' u Zagrebu: Pecivo punjeno talijanskim gelatom oduševilo Zagrepčane

'Brioche con gelato' u Zagrebu: Pecivo punjeno talijanskim gelatom oduševilo Zagrepčane

Radi se o brioš pecivu koje je punjeno gelatom, a koji je originalan talijanski. Briocherie nudi osam različitih okusa, a svaki dolazi s posebno osmišljenim dodacima. Najveći hit je Nutella bomba

VIDEO

Brioche originalno označava francusko pecivo s puno maslaca. U Italiji pak, ovisno o regiji, ta riječ označava različita peciva s visokim udjelom maslaca. I u Briocherieu osnova naše slastice je kvalitetno pecivo s puno maslaca, kaže nam Daria Zalović koautorica koncepta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Briocherie u Zagrebu VIDEO

Briocherie je take-out kiosk koji nudi moderniziranu i obogaćenu verziju tradicionalne talijanske slastice brioche con gelato. Otvoren je nedavno u Zagrebu na potezu od Trga bana Josipa Jelačića prema katedrali, a ako je suditi po redu koji se stvar ispred, mnoge je oduševila ova slastica.

Gastro poslastica: Goveđa rebra s crnim vinom i parmezanom
Gastro poslastica: Goveđa rebra s crnim vinom i parmezanom

- Radi s o kombinaciji koju smo prvi puta kreirali za Fuliranje prije dvije godine i koja je oduševila Zagrepčane. Sada je vrijeme da je testiramo kao stalnu ponudu u Zagrebu, a potom i izvan Zagreba - rekla je Daria.

'Gelato' kojim pune svoje brioše originalan je talijasnki

- Razmišljamo i o drugim opcijama, poput kreiranja vlastitih sladoleda s originalnim okusima - otkrila je.

Briocherie nudi osam različitih okusa, a svaki dolazi s posebno osmišljenim dodacima.

- Baza je talijanski gelato kojem dodajemo okuse djetinjstva, tradicije ili trenutne inspiracije. Naši majstori radili su na desecima okusa, na koncu smo odabrali osam s kojima smo krenuli - kaže i otkiva da već kroz mjesec ili dva otvaraju i drugi Briocherie, u jednom hrvatskom gradu na moru.

Najveći hit je Nutella bomba - brioš krcat Nutellom i originalnim talijanskim gelatom.

- Ostali naši okusi su jagode sa šlagom koje imaju tri teksture jagode: gelato, žele i dehidrirane komadiće jagode. Potom, pita od limuna u kojoj je baza puding od vanilije s gelatom od limuna na koji ribamo koricu Meyer limuna. Hit je i Schwarzwald s maraska višnjama u sirupu, komadićima crne čokolade, čokoladnim gelatom i šlagom. Nama je jedan od najdražih čupavac s duplom dozom kokosa (gelato i čips) uz topljenu mliječnu čokoladu - ispričala je.

Iz prve ruke možemo potvrditi da je kombinacija toplog briocha, kremastog punjenja i sladoleda zaista nešto što morate probati - ako ste obožavatelj slatkog. Za izradu brioch peciva je potrebno 24 sata zbog fermentacije koja traje minimalno 12 sati, a receptura je tajna.

Filter za kavu ima višestruke koristi u kućanstvu, evo i koje
Filter za kavu ima višestruke koristi u kućanstvu, evo i koje

Cijene ove jako fine slastice se kreću između 25 i 30 kuna, ovisno o okusu i cijeni sastojaka punjenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam
Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj