Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zaštićena i trendi kosa: Boja ne blijedi uz trikove kolorista

Zaštićena i trendi kosa: Boja ne blijedi uz trikove kolorista
1

Ljeti treba izbjegavati preparate na bazi alkohola jer isušuju kosu, a prije kupanja u bazenu preporučuje se kosu namočiti običnom vodom, tako neće upiti previše klora

VIDEO

Najbolji način da zaštitite kosu od sunca su šeširi. Za dodatnu zaštitu skupite kosu u opuštenu punđu. To je samo jedan je od brojnih savjeta o zaštiti kose ljeti francuskoga kolorista Christophea Robina, koji je zaslužan za pramenove Tilde Swinton i Catherine Deneuve. Ako ne volite šešire, možete zavezati maramu. No pazite da bude svijetla i ne pretanka. A kako bi im kosa i ljeti izgledala zdravo i sjajno, Scarlett Johansson, Cameron Diaz i Jessica Alba oslanjaju se na savjete L’Orealova kolorista Joela Warrena. 

Namjeravate li se kupati u bazenu, smočite prije kosu vodom. Tako će kosa apsorbirati minimalno klora, pa će se i manje oštetiti. Čim izađete iz bazena, isperite je vodom ili operite šamponom kako biste isprali klor. Iako se kosa najčešće boji kad je prljava, tijekom ljeta to i nije najpametniji izbor. Više se znojite, a boja za kosu oksidira kad dođe u izravni kontakt sa znojem, pa bi bilo bolje da operete kosu na dan bojenja. To će spriječiti da boja prerano izblijedi. Od UV zraka kosu će zaštititi i podariti joj sjaj ulje za kosu s lanenim i uljem brusnice te UV filtrima. No i druga prirodna ulja čuvat će kosu ljeti. Nanesite ga prije sušenja kose kako bi bila glatka i sjajna ili poslije friziranja za zaštitu. Na obojenu kosu nanesite ga prije izlaganja radi zaštite. 

Slijedite stručne savjete kolorista C. Robina

  • tijekom ljeta svakako izbjegavajte drastične promjene boje kose (triput svjetlija ili tamnija od prirodne boje)
  • zbog vjetra, sunca, klora i soli boje brže blijede, pa se držite prirodnih nijansi - sunce će napraviti ostalo
  • ne perite kosu šamponom svaki dan kad dođete s plaže - nježno regeneratorom isperite sol i pijesak iz nje
  • ne pretjerujte s vrućim pomagalima za oblikovanje kose ljeti jer štete obojenoj kosi - ostavite kosu da se prirodno osuši, a za volumen upotrijebite uvijače na vlažnoj kosi 
  • za dubinsko čišćenje jedanput na tjedan poprskajte tjeme i kosu mješavinom šest kapi jabučnog octa i čaše vode
  • “počastite” kosu maskom za kosu na bazi ulja

I kosa ima svoj zaštitni faktor

Proizvodi za kosu sa zaštitnim faktorom štite kosu od štetnih sunčevih zraka, no pazite da nemaju alkohol jer će vam dodatno isušiti kosu. Nakon svakog močenja kose ponovno nanesite zaštitno sredstvo.

Nije dobro bojiti tamnu kosu ljeti

Iako su kratke frizure popularne i ovog ljeta, ne komplicirajte previše. Imate li prirodno tamnu boju kose, ne bojite je bojama s toplim tonovima jer će postati mjedenasta. Birajte hladne ili pepeljaste tonove koji će kosi dati prirodniji izgled. 

Ležerno do ljetnog stila

Ljeti su najpopularnije frizure u kojima je kosa podignuta od vrata kako vam ne bi bilo još više vruće od nje, pa je ovo ljeto idealno da isprobate trendi konjski rep. 

Imate li dugu kosu poput Beyonce, zavežite niski konjski rep na potiljku, a kosu zagladite za što elegantniji izgled. Od korijena do vrhova nanesite malo voska, koji će kosi dati zrcalni sjaj. U trendu je i konjski rep sa strane s opuštenim pramenovima koji uokviruju lice. Ovakav rep daje vam šarmantan boemski izgled, a prije oblikovanja poprskajte kosu kako bi bila što “poslušnija”. 

No pri stiliziranju kose ljeti izbjegavajte proizvode poput pjena i gelova koji sadrže alkohol jer će vam samo isušiti kosu. Također, perete li kosu prečesto, boja će se brže isprati. Pokušajte je prati barem svaki drugi dan ili dulje ako vam se kosa ne masti previše. Uklonite nečistoće i masnoće s tjemena šamponom za suho pranje kose između pranja. Nakon što ste ga nanijeli, dignite kosu gore, razbarušite malo prstima na vrhu glave za “neuredniji” izgled i zavežite rep.

Ovakva frizura često se može vidjeti na glumici Jessici Chastain. 

Dignuta kosa i zanimljiv nakit = spremni za izlaske

Zavezana kosa i upečatljiv nakit brz su recept za ljetnu eleganciju. A imate li tamnu kosu i puno vremena provodite na plaži i u moru, njegujte kosu regeneratorom koji se ne ispire i šamponima za vašu boju kose. Nanesite ga na mokru kosi i raščešljajte te će vaša kosa biti nahranjena cijeli dan.

Lijepo i brzo - valoviti bob za ljetne dane

Valovita bob frizura idealno je “oružje” protiv vrućina, a ni ne zahtijeva puno truda. Kako bi vam kosa bila mekana i sjajna ako je bojite, nanesite hranjivu masku jedanput na tjedan poslije šamponiranja na polovicu kose i ostavite da stoji desetak min pa isperite.

Za vrućih dana birajte trendi visoki konjski rep

Visoki konjski rep uvijek je elegantan izbor ljeti za svečane prigode, ali i dnevni izgled jer će vas najviše “rashladiti”. Možete ga nositi sa šiškama ili bez. Za ležerniji izgled razbarušite malo rep, a za otmjeniji zagladite kosu te je poprskajte lakom.

Do elegantne frizure uz efektni češljić u kosi

Češljić koji podiže dio kose, najbolje sa strane, dat će vam jednostavnu a efektnu frizuru. Plavuše, oprez - izađete li iz bazena i primijetite da vam je kosa poprimila zelenkastu nijansu, neutralizirat će je sok od rajčice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa