Lifestyle

Komentari 13

Zašto bušenje ušiju kod bebe nije tako dobra ideja: Bolje je da sami odluče kada odrastu

Zašto bušenje ušiju kod bebe nije tako dobra ideja: Bolje je da sami odluče kada odrastu

Nakon bušenja ključno je da se naušnica ne dira neko vrijeme. Međutim, bebe su nepredvidive i nemoguće ih je stalno nadgledat pa bi se tako mogli ozlijediti pokušavajući istrgnuti naušnicu

Prema Američkoj akademiji za pedijatriju, roditelji bi trebali pričekati da njihova djeca napune najmanje šest mjeseci prije nego što im probuše uši. Iako roditelji često raspravljaju o ovoj odluci, evo zašto ju je možda bolje prepustiti djeci kada odrastu:

POGLEDAJTE VIDEO:

Mogli bi se ozlijediti

Bušenje uha ipak boli, bez obzira na dob. Kod nekoga uho može postati crveno i može biti jako osjetljivo. Nakon bušenja ključno je da se naušnica ne dira neko vrijeme. Međutim, bebe su nepredvidive i mogu se ozlijediti pokušavajući istrgnuti naušnicu. A, ako uspiju javlja se opasnost i od gutanja.

Rizik od infekcije

Čak i ako se radi sa svim mjerama predostrožnosti, piercing u dojenčadi uvijek predstavlja rizik od razvoja infekcije. Bol, iscjedak i oteklina mogu se pojaviti ako se uho ne očisti prema uputama stručnjaka. Savjetuje se da ne uklanjate piercing najmanje šest tjedana nakon što ste ga dobili.

Bolje je da odluku donesu sami

Možda je bolji izbor prepustiti djetetu da samostalno donese ovu odluku kad postane starije i kad je u mogućnosti samo se brinuti za svoj piercing, piše Bright Side.

 

Najčitaniji članci