Obavijesti

Lifestyle

Komentari 29

Zašto muškarci lakše dožive orgazam od žena? Provjerite...

Zašto muškarci lakše dožive orgazam od žena? Provjerite...

Orgazmi pridonose većem seksualnom zadovoljstvu, osjećajima osnaživanja i povećanoj seksualnoj želji. Ali što kad izostanu? I zašto je muškarcima lakše doći do njega? Postoji odgovor i rješenje

Kod seksa, ovjekovječenog vrućim filmskim scenama, očekuje se da će uvijek završiti orgazmom za oba partnera - po mogućnosti istodobno. Ali stvarnost se jako razlikuje od 'hollywoodske čarolije' koju često vidimo na filmu. Pogotovo u heteroseksualnom seksu.

POGLEDAJTE VIDEO: Rijetko tko priča o seksu nakon tridesete

Pokretanje videa ...

U dobro poznatom fenomenu koji se naziva 'jaz između orgazama', muškarci imaju dvostruko veću šansu da će postići orgazam od žena.

Istraživanje je pokazalo da samo 65 posto heteroseksualnih žena 'obično' ili 'uvijek' doživljava orgazam tijekom seksa u usporedbi s 95 posto heteroseksualnih muškaraca (ovo se uvelike razlikuje za lezbijke i biseksualne žene, od kojih 86 posto obično doživljava orgazam).

Ilustracije seksa i ljubavi

Zapravo se jedna trećina žena bori za redovito postizanje orgazma, a otprilike jedna od deset seksualno aktivnih žena uopće nikada nije doživjela orgazam.

Zašto su orgazmi važni?

Orgazmi pridonose većem seksualnom zadovoljstvu, osjećajima osnaživanja i povećanoj seksualnoj želji. Veće seksualno zadovoljstvo može dodatno imati pozitivan utjecaj na zadovoljstvo u vezi.

- Orgazmi nisu bitni za ugodan i zadovoljavajući seks, zapravo mislim da je ovo jedan od najvećih seksualnih mitova koje trebamo napustiti - piše seksualni terapeut Isiah McKimmie za News.com.au.

Slanje golih fotografija: Da ili ne i kako je to najbolje učiniti?
Slanje golih fotografija: Da ili ne i kako je to najbolje učiniti?

Ali kada želite postići orgazam i jednostavno ne možete doći do njega, to može biti frustrirajuće i razočaravajuće za oboje. Ljudi se na kraju mogu osjećati neadekvatno i posramljeno.

Što uzrokuje jaz između orgazama?

Brojni su čimbenici koji doprinose nemogućnosti postizanja orgazma. Nedostatak seksualne edukacije glavni je čimbenik u jazu između orgazama, kao i seksualna očekivanja žena.

Mnoge žene u biti ne znaju u čemu seksualno uživaju, bore se s tim da seks može biti zadovoljstvo i za njih, a ne samo za partnera i često imaju poteškoća u komunikaciji s partnerom o tome što žele.

Što možemo učiniti po tom pitanju?

Smatra se da vrlo mali postotak žena nije u stanju postići orgazam (zbog utjecaja lijekova ili zdravstvenih stanja), ali većina žena može naučiti postići orgazam uz prave savjete i praktične prijedloge.

Ako vam je seks postao rutinski i dosadan začinite ga s ovih nekoliko savjeta koji će pomoći
Ako vam je seks postao rutinski i dosadan začinite ga s ovih nekoliko savjeta koji će pomoći

- Kao terapeut za parove i seksolog, ovo je jedno od najčešćih pitanja oko kojeg žene i parovi traže pomoć. Postoje provjerene metode koje povećavaju vjerojatnost da vi (ili vaš partner) dosegnete orgazam - ističe terapeut Isiah McKimmie. 

Gradite iščekivanje tijekom dana

Biti seksi je stanje duha. Istraživanja pokazuju da žene koje svojim partnerima šalju sugestivne SMS poruke tijekom dana ili nose seksi donje rublje u iščekivanju seksa imaju veće šanse da dosegnu orgazam.

Uložite vrijeme i trud u predigru

Jedan od najčešćih razloga zbog kojih se žene bore da postignu orgazam je taj što predigra prekratko traje. 

Dreamstime

Ženska tijela prolaze kroz složene promjene kako bi se pripremila za seks. Te promjene pomažu ženskom tijelu izbjeći bol i povećati zadovoljstvo. One traju oko 15 minuta.

Provedeno najmanje 15-20 minuta u predigri značajno povećava šanse za orgazam kod žena i može poboljšati užitak za oboje partnera

Jeste li stalno napaljeni? Budite oprezni, evo što može biti uzrok
Jeste li stalno napaljeni? Budite oprezni, evo što može biti uzrok

Uključite i ‘zlatni trio’ poteza u predigru

Istraživanje je pokazalo da kada su tijekom predigre uključeni oralni seks, stimulacija genitalija i strastveno ljubljenje, šanse za postizanje orgazma dodatno se povećavaju.