Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Zauvijek susjedi: I posuđivanje šalice šećera gradi povjerenje

Zauvijek susjedi: I posuđivanje šalice šećera gradi povjerenje
1

Prije nego što “poludite” na susjedove “aktivnosti”, pogledajte sebe, nemojte se odmah ljutiti već preispitajte svoje ponašanje, koje isto tako možda nekome smeta

VIDEO

Mnogi problemi sa susjedima nastaju zbog loše komunikacije, a to se može izbjeći otvorenim razgovorima. 

Biti dobar susjed ne znači da morate ljetovati zajedno. Pozdravljanje, posuđivanje šalice šećera ili alata, naravno ako ga vratite u dobrom stanju, može pomoći u izgradnji povjerenja i razumijevanja, a i manje su šanse da će tad nastati problemi.

Ako vas nešto muči, kažite to susjedu - ne pretpostavljajte da zna u čemu je problem jer možda to radi nesvjesno. Budite pritom otvoreni i izravni te ostanite smireni i pozitivni čak i ako susjed nije. Ne pribjegavajte prijetnjama jer to samo pogoršava stvari. Ako je riječ o ozbiljnom problemu, bilježite vrijeme, datume, aktivnosti ili čak fotografirajte jer ćete tako procijeniti koliko je problem ozbiljan, možda pronađete i rješenje, a ako slučaj dođe na sud, imat ćete sve dokumentirano.

Ne radite ono što bi i vama smetalo

Prije nego što “poludite” na susjedove “aktivnosti”, pogledajte sebe. Glavno pravilo dobrosusjedskih odnosa je da ne radite drugima što ne biste htjeli da netko radi vama.

Zovite susjede na zabavu

Pripremate li zabavu, posjetite sve susjede na koje bi to moglo utjecati, pa ih ili pozovite na zabavu ili im ostavite broj telefona. Ako im bude smetala buka ili nešto drugo, umjesto policije mogu nazvati vas. Tako ćete spriječiti probleme prije nego što se pojave.

Tolerancija je jako važna

Susjedova djeca mogu biti glasna i neuredna, no nemojte se odmah žaliti na njih ili im upućivati prijeteće poglede. Radije se nasmiješite i pristojno ih zamolite da promijene svoje ponašanje. I vaša to možda rade, pa zato dobro promislite prije nego što reagirate.

Ponekad je policija jedino rješenje

Ako susjed neobzirno stalno pušta glasnu glazbu, organizira zabave, svađa se i galami, uništava imovinu ili baca posvuda smeće, a vaša pristojna molba da prestane s tim nije pomogla, obratite se policiji za pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'