Lifestyle

Komentari 0

Zauzimaju nam mjesto, a i dalje stoje: Riješite se starih CD-a, priručnika i pokvarenih pića

Zauzimaju nam mjesto, a i dalje stoje: Riješite se starih CD-a, priručnika i pokvarenih pića

Iako nam neka mjesta u kući, poput pretrpanih ormara i kuhinjskih vitrina, brzo padnu na pamet kad organiziramo ili čistimo dom, ostala manje vidljiva je lako zaboraviti i ostaviti ih natrpanima

Zastarjeli medijski formati nagomilani u stražnjem dijelu ormarića (ploče i CD-ovi) ili pretrpane police s knjigama, samo su neke od stvari koje se gotovo nitko ne sjeti počistiti i organizirati.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi organiziranih ljudi

1. CD-ovi, DVD-ovi, kazete i ploče

Ovisno o tome u kojem ste desetljeću odrasli, moguće je da imate kolekciju CD-ova ili vinilnih ploča. Ako više niste vlasnik Discmana ili gramofona, vjerojatno je vrijeme da se riješite ove zalihe. Ako ploče ili kazete i dalje rade, prihvatit će ih neke trgovine koje se bave takvim vintage stvarima. Popularni albumi mogu se prodavati na eBayu ili Etsyu.

2. Knjige

Za mnoge ljude knjige su vrlo osobne stvari. Ali šanse da te knjige opet otvorite su vrlo male. Stari udžbenici s fakulteta, priručnici koji su koristili prije pojave interneta samo su neke od knjiga koje bez veze zauzimaju mjesto na policama. Razmišljajte kritički i riješite se svega što znate da više nikada nećete pročitati. Donirajte knjige koje su još uvijek u čitljivom stanju i relevantne. Zastarjeli materijali mogu se reciklirati.

3. Svijeće

Ako za svaki rođendan dobijete luksuzne svijeće, a mirise mijenjate s godišnjim dobima, moguće je da u kolekciji imate više svijeća nego što biste trebali. Pregledajte svoju kolekciju i pronađite svijeće s malo preostale količine voska. Vosak uklonite, a zatim prenamijenite ili reciklirajte staklenu posudu.

4. Ormarić za alkoholna pića

Budući da mnoge žestice mogu dugo stajati na policama, ormarići s alkoholnim pićima se mogu lako popuniti. Tako se u njemu može naći boca viskija koju ste dobili na poklon i nikada ju niste otvorili.

Prvo potražite boce alkohola koje su se možda pokvarile. Općenito, krem ​​likeri traju manje od dvije godine, a otvoreni vermut traje do nekoliko mjeseci (provjerite datume valjanosti da biste bili sigurni). Za destilirane žestice poput votke, ruma ili tekile, procijenite što zapravo od njih pijete. Ako postoje boce koje niste dirali već godinama, poklonite ih nekome tko će u njima uživati.

5. Kutija za nakit

Često pri organizaciji ormara i sobe općenito, zaboravljamo na kutiju za nakit i ostale dodatke. Pregledajte svoju kolekciju da biste pronašli nakit koji više ne nosite. Zastarjelu bižuteriju možete pokloniti ili prodati. Ako imate skupocjen nakit koji želite prodati, primjerice dijamantno prstenje, otiđite u najbližu zlatarnu. Tim stručnjaka će procijeniti vrijednost i ponuditi vam određenu svotu novaca.

6. Stari uređaji

Možda ćete u istom ormariću s onim DVD-ovima koji skupljaju prašinu pronaći stare preklopne telefone, videorekorder ili staro računalo. Dio problema s izbacivanjem ovih zastarjelih tehnoloških uređaja je to što ne znamo što s njima učiniti. Da biste sigurno reciklirali male uređaje poput mobitela (kao i kasete i CD-ove) provjerite imate li u blizini tvrtku koja se bavi recikliranjem takvih proizvoda.

7. Kozmetički uzorci putne veličine

Bilo da ste ih uzeli u hotelu ili dobili na kozmetičkim pultovima u tržnom centru, prikupiti veliku kolekciju sitnih toaletnih potrepština zaista nije teško. Prođite kroz kolekciju i procijenite što zadržati, reciklirati ili pokloniti, piše Real Simple.

Najčitaniji članci