Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Zbog stresa i obveza žene manje jedu i spavaju

Žene su iscrpljene zbog napora koji od njih iziskuju karijera, majčinstvo i kućanske obveze. Žele sve držati pod kontrolom, i po cijenu zdravlja

Photos
Foto: Photos
0 komentara

Velika većina zaposlenih europskih majki pogrešno se hrani, a 31% ih cijelog dana gricka jer nemaju vremena za obrok “u komadu”, objavljeno je u istraživanju časopisa Top Sante. Žene u tridesetima iscrpljene su zbog napora koji od njih iziskuju karijera, majčinstvo i kućanske obveze. Imati posao i djecu teret je kojim se većina njih ne uspijeva nositi bez žrtvovanja zdravlja i užitaka. Prema studiji, zaposlene majke tvrde da su im tridesete najteže desetljeće života te većinom priznaju da su pod velikim stresom, da slabo spavaju i preskaču obroke. Podjednako su teške i četrdesete, osobito onima koje su kasnije rodile jer se moraju nositi s malom djecom iako su prošle vrhunac snage. Blizu 85% anketiranih žena tvrde da se često osjećaju umorno, a njih se 59% osjeća umorno cijelo vrijeme.
- Umor i stres boljke su našeg doba. U sprezi sa slabom prehranom imunitet slabi, a zdravlje postaje sve krhkije - poručuje Marina Crook, urednica časopisa Top Sante.
- Najplodnije godine, tridesete i četrdesete, toliko su naporne da kad doguramo do pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih, kad bismo trebale biti slobodnije i imati više vremena za uživanje, naše je zdravlje već ozbiljno narušeno - dodaje.

-Velika većina zaposlenih majki se pogrešno hrani, a 31% ih cijelog dana gricka jer nemaju vremena za “pošteni” obrok. Budući da se oslanjanju na slatke kekse i čipseve, tijelo im ne dobiva dovoljno energije i hranjivih tvari, što dodatno pogoršava umor.

-Samo 25 posto europskih majki u dobi od 30 do 50 godina uspijeva spavati sedam-osam sati na dan, a 3/4 njih tvrdi da jedva “natuku” šest sati sna. Više od 90 posto tvrdi da im je manjak sna oslabio imunitet koji je prouzročio jake glavobolje, lupanje srca i sl.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message