Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Zdravstveni horoskop: Bik se muči s grlom, Strijelac s jetrom

Zdravstveni horoskop: Bik se muči s grlom, Strijelac s jetrom
1

Ovan ima česte migrene i glavobolje, Rakovi i Ribe su skloni depresiji, srce je slaba točka Lavovima, a opuštenog Strijelca zbog previše uživanja najčešće muče jetra

VIDEO

Glava je Ovnovima slaba točka

Kod ovog znaka česte su upale i ozljede, ali i brz oporavak. Kritična točka mu je glava pa Ovnovi često pate od glavobolje ili migrene, meningitisa, stresa, zubobolje i visokog krvnog tlaka. Da bi se Ovan bolje osjećao trebao bi više spavati, jesti namirnice s vlaknima te unositi više vitamina C i E u organizam.

Bikovi se muče s osjetljivim grlom

Bik je jako izdržljiv i uporan što mu pomaže u ozdravljenju. Najviše muke jednome Biku zadat će njegova lijenost, zbog koje često pretjeruje u jelu i piću što zna rezultirati krajnostima tj. pretilošću ili bulimijom. Poremećaji u prehrani nisu mu strani i zato Bikovi trebaju biti na oprezu što se tiče hrane. Osim poremećaja u metabolizmu tu su i problemi s jajnicima, štitnjačom, gnojnom anginom, upalom uha i bolestima grla. Važno je da se Bik hrani zdravo i umjereno te da redovito vježba. 

Blizanci imaju problema s plućima

Blizanci su po svojoj prirodi nemirni, spretni i prije svega svestrani. Žive ubrzanim životnim stilom i stalno su u pokretu te često obolijevaju od gastritisa. Osim gastritisa kritična točka su im i pluća zbog kojih imaju problema s disanjem. Najviše su skloni upalama uha, grla, alergijama te želučanim tegobama. Zbog svojih problema s plućima trebali bi u širokom luku izbjegavati pušenje, ali i pušače. U svoj organizam trebali bi unositi najviše magnezija i jesti citruse (naranču, limun i grejp).

Rak je sklon depresiji

Rak je znak koji je vrlo emocionalan i osjetljiv u svakom pogledu, pa tako i u zdravstvenome. Raspoloženje mu je promjenjivo i sklon je depresiji, a najviše se brine oko obiteljski odnosa, budući da mu je sklad na tom području najbitniji. Sklon je bolestima želuca, dijabetesu, čestim upalama mjehura, a žene u trudnoći bi se trebale posebno paziti, jer bi mogle imati problema s maternicom kao i s hranjenjem i dojenjem. Rakova hrana je zelene boje i zato su zelena salata, krastavac i blitva povrće za njega. 

Lav ima problema sa srcem

Lav je vatreni znak koji je pun energije, izdržljiv i plodan. Prije svega upravlja srcem i krvotokom, no ne podnosi dobro bol i pomalo se plaši doktora. Lavov najveći neprijatelj je stres, masna hrana, kao i učestalo pušenje. Trebao bi se riješiti ovih štetnih navika ako želi sačuvati svoje zdravlje i izbjeći odlazak kod liječnika. Najviše ga pogađaju bolesti srca, visoki tlak, začepljenje krvnih žila, sunčanica i upale grla. Zbog mogućnosti pojave dijabetesa već u ranoj dobi, Lav mora redovito kontrolirati kolesterol. U prehranu bi trebao uvesti više plave ribe kao i namirnice bogate vitaminom A i C.

Stres koji izjeda Djevicu odražava se na probavnom sustavu

Pedantna i uvijek organizirana Djevica, brine se za svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih ukućana. Sklona je pretjerivati u tom pogledu zbog čega često vidi bolest tamo gdje je nema što je čini nesigurnom i zabrinutom. Najveći protivnik joj je stres koji se obično kanalizira kroz tegobe s probavnim sustavom. Bol u želucu, zatvor, bolesti crijeva, alergije i bolesti živčanog sustava najčešće su bolesti ovoga znaka. Za jednu Djevicu prehrana je najvažnija i trebala bi biti bogata vlaknima i cjelovitim žitaricama koje će joj pomoći u boljoj probavi.

Vaga je sklona kožnim bolestima

Vaga simbolizira ravnotežu i sklad. Ima dobre kosti i jak obrambeni mehanizam. Važan joj je vanjski izgled pa često pretjeruje s dijetama. Trebala bi pripaziti da je takvo ponašanje ne odvede do anoreksije ili bulimije. Sklone su alergijama, ali i kožnim bolestima. Osim toga pogađaju je i bolovi u križima, česte glavobolje te problemi s bubrezima. Također su jako osjetljive na Sunce te svoju kožu moraju stalno njegovati i mazati s visokim faktorima kako bi je zaštitile. U prehranu bi trebale uvesti puno vode i čaja kao bi pročistile svoje tijelo.

Škorpion najčešće pati od bolesti vena i virusnih upala

Škorpion je znak koje ima izuzetnu energiju i vrlo je otporan. Brzo će prevladati sve bolesti pa čak i one teške. Za jednog Škorpiona ne postoji prepreka koju on ne može svladati. Sklon je visokim temperaturama i jakim bolovima u grlu i uhu. Prirođena mu je bolest vena, virusnih upala, trovanja, gljivičnih oboljenja kao i psihičkih bolesti. Škorpion bi trebao puno spavati, jer mu san donosi energiju kojom može prevladati sve bolesti. Škorpion je znak plodnosti kod muškaraca, kao i kod žena. U svoju prehranu trebao bi uvesti sjemenke, lješnjake, orahe, ali i ciklu koja jača krv.

Strijelca muče jetra

Ovaj vatreni znak voli sport i tjelovježbu i to ga čini zdravim. Najviše problema može imati s jetrom, jer Strijelac voli uživati u alkoholu, gaziranim pićima i masnoj hrani. Ima problema s kukovima, upalama vena, krvnim bolestima, reumom i bubrezima. U svoju prehranu prije svega trebao bi uvesti šparoge, artičoke i rikolu, a u potpunosti izbaciti štetnu hranu poput alkohola, slatkiša te cigarete.

Jarac često pati od reume i anemije

Jarac je znak koji će vrlo brzo naučiti što je dobro, a što nije za njegov organizam. Razvit će cijelu znanost o svojoj samopomoći i slijepo se držati toga. Jarci nisu skloni odlasku liječniku jer se radije liječe sami. Najčešće pati od reume, anemije, pomanjkanja minerala, a sklon je lomovima kostiju kao i fobijama te depresiji. Pomaže mu meditacija, ali i prehrana s puno vlakana i magnezija.

Vodenjak ima problema s cirkulacijom

Svaki Vodenjak originalan je i jako se teško prilagođava novim situacijama. Vrlo je predan svemu što radi, što neki povezuju s njihovim psihičkim problemima. Najčešće tegobe koje ga pogađaju nastaju zbog njegovog specifičnog stila života. Sklon je problemima s cirkulacijom, venama i natečenim nogama, ranjivim stopalima te prijelomima kostiju. Da bi poboljšao svoje psihičko stanje i izbjegao neke od ovih ozljeda i bolesti trebao bi odlaziti na masažu, dovoljno spavati i uravnotežiti prehranu s vlaknima i mineralima.

Ribe su sklone depresiji i poremećajima metabolizma

Ribe su osjećajne, požrtvovne i osjetljive. Često su psihički nestabilne i brine ih tuđe mišljenje zbog čega su često u depresiji. Same Ribe sklone su hormonalnim poremećajima, lošem metabolizmu, upalama grla, proširenim venama, alergijama, deformacijama stopala te prijelomima kostiju na nogama. Da bi poboljšali svoje zdravlje trebali bi u prehranu uvesti ljekovite čajeve, plavu ribu i cjelovite žitarice. Plivanje će im pomoći da uravnoteže svoju cirkulaciju i budu zdravi.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu
PRŠTI LUKSUZOM

Pogledajte kako izgleda novi stan Joška Gvardiola u Zagrebu

Joško je divna osoba, vrlo je jednostavan i ustvari nema velikih prohtjeva. Njegova jedina konkretna želja je bila da uključimo njegovu omiljenu tirkiznu boju, rekla je dizajnerica Ivona Kalapač
Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh
OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Ljubomorni: 4 znaka Zodijaka koji ne podnose tuđi uspjeh

Neki od horoskopskih znakova imaju tendenciju osjećati se ugroženo tuđim uspjehom, što može utjecati na njihovu situaciju na poslu, ali i u privatnom okruženju