Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Želiš zvučati pametnije? Ovo su upute za 'prodavanje magle'

Ako vam se često čini da su vaši sugovornici u svakodnevnim situacijama pametniji od vas ili bar zvuče tako, usvojite navike koje će barem naočigled stvoriti dojam kod drugih da znate o čemu pričate

Screenshot
Foto: Screenshot
2 komentara

Jednostavno ne mogu svi biti najpametniji, načitani, sveznajući, ali zato se mogu praviti da jesu.

Ako vam se često čini da su vaši sugovornici u svakodnevnim situacijama pametniji od vas ili barem tako zvuče, što vam spušta samopouzdanje, usvojite navike koje će barem naočigled stvoriti dojam kod drugih da znate o čemu pričate.

BEZ ŽIVCIRANJA Obuzdajte se: Kolege koji vas iritiraju najbolje je ignorirati

Vodite računa o vijestima u vašoj zemlji i svijetu

Nemojte u društvu pitati 'koji teroristički napad?', ako ne znate da se dogodio u posljednjih nekoliko dana, radije šutite i kasnije se informirajte o 'gorućoj temi'. Nitko vam ne govori da morate znati svaku vijest jer ćete pregorjeti, ali da se svakodnevno morate informirati jer ćete tako imati argumente za razgovor s ljudima - svakako.

Pazite na gramatiku

Možda ste jedva završili srednju školu, ili ste pokušali na fakultet, ali to nije završilo slavno. Ništa neće otkriti razinu vašeg neobrazovanja kao greške u pravopisu. Naučite i pokoju riječ iz Klaićevog rječnika stranih riječi, obogatit će vam vokabular, a i zvučat ćete pametnije.

via GIPHY

Organiziraj se

Ako vaš radni stol ima papira posvuda, ništa nije pospremljeno i organizirano, ljudima ćete izgledati kao šlampava i smotana osoba koju ne mogu shvatiti ozbiljno.

Pitaj prava pitanja

Davno je netko rekao kako ne postoje glupa pitanja. O da, postoje! Pogotovo kada se od nekoga očekuje da mu neke stvari budu jasne, a on pokaže svoje neznanje raspitivanjem. Pitaj prava pitanja, tako ćeš pokazati sugovorniku da ga slušaš i da su ušao u dubinu razgovora.

Happy man jumping for joy on the peak of the mountain, cliff at sunset. Success, winner, happiness SAM SVOJ PSIHOLOG Stani na loptu i zapitaj se ovih 8 pitanja: Olakšat ćeš si 'psihu'

Odjeni se sa stilom

Znamo da vanjština nije ono što čini čovjeka, ali da ljudi prvo sude prema 'koricama' nije ništa novo, to je jednostavno tako. Ako i nisi nešto načitan, svaki dan se odjeni sa stilom, odmah ćeš i izgledati pametnije.

Drži se uspravno

Nemoj se držati pogrbljeno, odaješ dojam da si nezainteresiran ili lijen. Tvoja neverbalna komunikacija je bitna!

via GIPHY

Artikuliranje!

Ako pričaš neartikulirano i bez glave i repa, nitko te neće shvaćati ozbiljno. Pričajte glasno, ali ne preglasno. Tako ćete dati do znanja da se ne bojite izaći u javnost sa svojim mišljenjem, ali i da niste umišljeni da u tom trenu samo vas svi moraju slušati.

Budi samopouzdan

Možda se ne osjećaš tako, ali ponekad glumi da si samopouzdan jer ćete tako početi gledati i drugi. Što zračiš, to privlačiš!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message