Lifestyle

Komentari 34

Želite živjeti sami? Otkrijte sve veće prednosti samačkog života

Želite živjeti sami? Otkrijte sve veće prednosti samačkog života

Niste ograničeni na spavaću sobu zbog privatnosti. Kad živite sami, cijelo mjesto je vaš osobni prostor. Možete raditi što god želite, gdje god želite

Vaš dom je vaše utočište. To bi trebalo biti mjesto na kojem ćete se osjećati sigurno i ugodno. Ako živite s drugim ljudima i ne osjećate se tako, to je jedan od pokazatelja da je došlo vrijeme za razmišljanje o samačkom životu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prirodno je osjećati se pomalo nervozno kad razmišljate o značajnoj životnoj promjeni. Živjeti sam, pogotovo ako je to prvi put, može biti emocionalno iskustvo -  kaže terapeutkinja Rikki Clark McCoy, 

Ipak, prije nego što se odlučite na taj korak dobro razmislite. No postoje i brojne prednosti takvog života:

1. Sami birate kad ste raspoloženi za društvo

Živjeti sam ne znači i usamljenost, kaže psihologinja Fiana Andrews. Možete uživati u vlastitom društvu i u društvu drugih. Razlika između onoga tko živi sam i nekoga tko živi s drugima je u tome što prvi može odabrati vrijeme koje će posvetiti druženju. 

2. Cijeli prostor je vaš

Niste ograničeni na spavaću sobu zbog privatnosti. Kad živite sami, cijelo mjesto je vaš osobni prostor. Možete raditi što god želite, gdje god želite.

3. Učite se odgovornosti

Kad živite sami, preuzimate dodatnu odgovornost. Možda ćete morati postati vješti u zadacima kojima je neko drugi prije u vašem kućanstvu upravljao. Ovo može biti idealna situacija za razvoj životnih vještina.

4.  Upoznajete sebe bolje

Ovakav život omogućit će vam vrijeme sa sobom bez vanjskog utjecaja. Tada imate priliku obratiti pažnju na to gdje se nalazite, što trebate i što vam donosi radost.

Najčitaniji članci