Obavijesti

Lifestyle

Komentari 22

Žene koje ne žele napraviti prvi korak često završe s pogrešnim

Žene koje ne žele napraviti prvi korak često završe s pogrešnim
1

Koliko puta vam se svidio neki muškarac, ali ste mu se bojali prvi javiti? Tako ste možda izgubili šansu s njim. Većina žena ne želi napraviti prvi korak jer se boji odbijanja

VIDEO

Nedavno istraživanje OkCupida pokazalo je da je vjerojatnije da će muškarci poslati prvu poruku na online stranici za upoznavanje nego žene. Istraživanje se provodilo među ženama svih dobnih skupina koje su prve poslale poruku tri do četiri puta, dok su muškarci slali u prosjeku devet do 15 puta prvu poruku.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:16

Stacy Kaiser, glavna urednica 'Live Happy' i licencirana psihoterapeutkinja, rekla je da se mnoge žene još uvijek drže staromodne tradicije te se oslanjaju na muškarce koji bi trebali učiniti prvi korak.

Žene se boje biti odbijene.

Ono što žene rade na aplikacijama za upoznavanje je da stisnu lajk muškarcu za kojeg misle da bi im se potencijalno mogao sviđati, no javiti se neće jer smatraju kako je to na muškarcu. 

'Zašto žene moraju napraviti prvi korak? To nije posao žene, to rade kavaliri (što ovoj generaciji nedostaje)', napisala je jedna žena.

'Dame ako želite određenog muškarca otiđite po njega. Koga briga što žene ne bi trebale napraviti prvi potez, idite po ono što želite', usprotivila se druga.

Na aplikacijama za upoznavanje partnera, žena može povećati svoje šanse za izlazak s muškarcem koji joj je privlačan slanjem prve poruke.

Žene privlači lijep i uredan izgled, privlačne fotografije i intrigantan profil. E sad, ako pronađu zgodnog muškarca njih će biti strah javiti mu se, stoga će vrlo vjerojatno odustati. Nakon toga javljat će im se muškarci koji su možemo reći prosječni i žena će vrlo vjerojatno tako završiti na spoju s muškarcem koji joj nije atraktivan umjesto s onim koji ju privlači. I to samo iz razloga jer se ne želi javiti prva.

Studija je pokazala da bi šanse išle u korist hrabre žene koja prva pošalje poruku muškarcu, jer se 30% tih poruka pretvori u razgovor. Žene imaju 2,5 puta veću vjerojatnost da će dobiti odgovor od muškaraca ako mu pošalju poruku.

'Ponekad bi žene trebale napraviti prvi potez. To je uzbudljivo', napisao je jedan korisnik na Twitteru.

Prvi dojam: Najgore stvari koje možete učiniti kod upoznavanja
Prvi dojam: Najgore stvari koje možete učiniti kod upoznavanja

Stacy savjetuje ženama da budu ležerne kad započinju vezu i ne stvaraju 'veliku dramu oko javljanja'. Ako idete nešto na brzinu pojesti ili popiti kratko piće s muškarcem nemojte odmah to nazivati spojem. 

Prije otprilike deset godina upoznavanje putem interneta nije bilo normalno, ali danas je to novo normalno. Međutim, jedina norma koja se tek treba promijeniti je tko će prvi napraviti korak. Zbog toga žene koje rade prve korake imaju veliku prednost, piše CNN.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!
POKUŠALA OBORITI REKORD

Talijanka Chiara Mangiatutto stigla u Karlovac pojesti pizzu od metra - mazala ju Nutellom!

Chiara je pokušala pojesti poznatu pizzu od metra kao 101. natjecatelj. Food influencerica stigla je sa Sicilije, a karlovačka pizza koju je mazala čokoladnim namazom sad nosi ime po njoj
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'