Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Evo najgorih stvari koje možete izgovoriti ili učiniti kod upoznavanja

Prvi dojam: Najgore stvari koje možete učiniti kod upoznavanja

Prvi dojam kod upoznavanja često je iznimno važan, a ako imate mlitav stisak ruke, neprilagođeno ste odjeveni, tračate ili se hvalite svojim dobrim vezama, sigurno ste podbacili, kažu stručnjaci

VIDEO

S vremena na vrijeme svi se nađemo u nekoj neugodnoj situaciji, no među definitivno najgore ubraja se nekoliko situacija koje se mogu dogoditi kod upoznavanja. Naime, u društvenoj interakciji posebno je važan prvi dojam, ističe Bonnie Tsai, osnivačica i direktorica škole bontona Beyond Etiquette .

POGLEDAJTE VIDEO: Bonton na društvenim mrežama

Pokretanje videa...

00:14

Na primjer, iako možda imate poriv novom poznaniku odmah izdiktirati najvažnije podatke o sebi, kako bi odmah znao s kime ima posla, to može biti kontraproduktivno. Jer, ti prvi trenuci nisu rezervirani samo za to da se vi predstavite njemu, nego predstavljaju i priliku da vi upoznate tu drugu osobu. Dakle, svakako ne želite da pobjegnu glavom bez obzira zato što osjećaju da ste ih ugušili svojim postignućima, a da oni nisu stigli progovoriti.

Pravila dobrog flertanja: Budite svoji, ali nervozu treba sakriti
Pravila dobrog flertanja: Budite svoji, ali nervozu treba sakriti

Naravno, to nije jedini način da pokvarite dojam o sebi. Ima ih još mnogo, a mi vam donosimo tek nekoliko njih povezanih upravo s prvim susretom s nekim, odnosno upoznavanjem: 

Thinkstock

1 Slabi stisak ruke kod rukovanja

Ne želite nikome zdrobiti kosti svojim čvrstim stiskom ruke, no mlitavo rukovanje ne ulijeva povjerenje. 

- Slabi stisak ostavlja dojam 'mrtve ribe' i druga osoba u startu djeluje hladno i nezainteresirano. S druge strane, čvrsti stisak ruke odaje samopouzdanje - kaže Tsai. Ipak, ne stežite drugoj osobi ruku presnažno. Takvim postupkom ukazujete na dominaciju, što nije dobro već kod prvih rečenica. 

Bez muke nakon upoznavanja - što kad ste zaboravili nečije ime
Bez muke nakon upoznavanja - što kad ste zaboravili nečije ime

2 Neprimjerena odjeća 

Možda ste navikli nositi pidžamu svaki dan otkako je karantena započela, no ako niste baš prikladno odjeveni kod upoznavanja, to može biti veliki promašaj, čak i kod on-line sastanaka.  

Tsai kaže da je odjeća obično prva stvar koju ljudi primijete kad uđete u sobu, virtualnu ili ne. To znači da biste uvijek trebali oprezno spuštati standarde kad je o tome riječ.

- Ne biste trebali nositi japanke i majicu, pogotovo ako želite poručiti da ste profesionalac -  kaže Tsai.

Fotolia

3.  Prenošenje tračeva 

Svi mi imamo lošeg šefa o kojem bismo rado podijelili neke pikanterije, ali ako ste nekoga tek upoznali, razgovor o tome može samo odati loš dojam o vama. Takav pristup je nepristojan, a osim toga, nikad ne znate s kime je osoba ispred vas povezana i do koga ono što govorite može doći. 

Upoznavanje roditelja: Teme koje svakako treba izbjegavati
Upoznavanje roditelja: Teme koje svakako treba izbjegavati

4. Spominjanje veza 

Ako imate neke ljude koje bi bilo korisno spomenuti da bolje prođete, nemojte to činiti već na prvom sastanku i upoznavanju. Naime, to vam ponekad može donijeti više štete nego koristi. .

- To podriva dojam samopouzdanja koji želite ostaviti, jer ispada da se želite 'prodati' preko nečijih leđa, umjesto da igrate na svoje kvalitete - objašnjava Tsai, a donosi portal Yahoo Life.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće
POMLADITE SE

Recept za domaći kolagen prah koji možete napraviti kod kuće

Kolagen je glavni strukturni protein koji se nalazi u vezivnom tkivu cijelog tijela. Pruža snagu i fleksibilnost različitim dijelovima tijela poput kože, kostiju, tetiva, mišića, hrskavice, krvnih žila...

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti
I BOJA JE VAŽNA

Kako držite novac u novčaniku? To otkriva hoćete li se obogatiti

Nije svejedno jeste li kupili novčanik sami ili ga dobili na poklon. Preporuka je da ga sami izaberete i kupite kako bi ga kasnije voljeli i rado svoj novac držali u njemu
Dnevni horoskop za subotu 18. svibnja: Škorpion će žudjeti za tišinom, a Lavu se sve mijenja
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za subotu 18. svibnja: Škorpion će žudjeti za tišinom, a Lavu se sve mijenja

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 18. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje