Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Žene ne žele tek odglumiti orgazam, žele ga doživjeti

Žene ne žele tek odglumiti orgazam, žele ga doživjeti
1

Za sumrak najvećeg užitka krivi su i muškarci i žene, upozoravaju seksolozi. Muškarci bi zato što češće trebali preispitivati svoje seksualno umijeće

VIDEO

Čak 50 posto žena glumilo je orgazme barem jedanput tijekom života, pokazala je najnovija britanska studija. Iako lažiraju vrhunsko zadovoljstvo, neke od njih rekle su kako su ipak zadovoljne seksualnim životom, a druge su priznale da se osjećaju loše dok glume orgazme i kako su ogorčene jer im njihovi ljubavnici ne znaju ugoditi. Ogorčena je svaka deseta žena jer lažira vrhunac gotovo svaki put tijekom seksa, pokazalo je isto istraživanje. Za sumrak najvećeg užitka krivi su  i muškarci i žene, upozoravaju seksolozi. Muškarci bi zato što češće trebali preispitivati svoje seksualno umijeće te se truditi osluškivati partneričine potrebe i želje. Žene su krive za nezadovoljavajući seksualni život jer bi trebale otpustiti kočnice kako u krevetu, tako i u komunikaciji te jasno reći što ih uzbuđuje, a što ne. Time što glume zapravo samo štete sebi, a dragog ostavljaju u blaženom
neznanju kako je “dobar bio”. Takvo ponašanje daje dvostruku laž - sebi i partneru, a pretvaranje vodi do gubitka bliskosti. No anorgazmija je izlječiva, ističu stručnjaci.
- Ako razgovarajući o seksu, makar i šaleći se, niste iskreni u vezi, nema šanse da vam iskre frcaju ispod plahti - upozorava dr. Shah. I zato, dame, jedino što je prihvatljivo jest - beskompromisni orgazam!

• Krivac za loš seksualni život žena je i anorgazmija (nemogućnost postizanja orgazma). Uzroci mogu biti tjelesni, no oni čine samo pet posto. Ostalih 95 posto uzroka je psihičke naravi.
• Anorgazmija se može liječiti. Njezino liječenje uspješno je u 95 posto slučajeva. Sve ženske seksualne disfunkcije izlječive su u 95 posto slučajeva, tvrde liječnici. Zato bez srama potražite pomoć.
• Svaka žena koja pati od bilo kojeg oblika seksualne neugode trebala bi se javiti specijalistu za spolne poremećaje - seksologu. Terapija se obično provodi u paru s partnerom, ali i individualno.
• Tijekom liječenja žene nauče kako osloboditi orgazam kao prirodni odgovor koji je kod njih suspregnut. Samo je potrebna čvrsta odluka da želite poboljšati svoj seksualni život. Odvažite se!

Muški ego nije krhak
Žene ponekad lažiraju orgazme kako ne bi povrijedile muškarce. No muški ego nije toliko krhak da ne bi podnio istinu o svojoj seksualnoj izvedbi. Većina muškaraca cijeni žene koje znaju jasno izraziti vlastite potrebe. Nemoguće je graditi seksualno zdrav odnos ako partner ne zna što treba raditi.

Borba sa strahovima
Tijekom programa liječenja žene uče kako se koncentrirati na orgazam, kako raščlaniti osjećaje vezane uz njega i kako osloboditi prirodnu tjelesnu reakciju koju koči vlastita psiha. Velik dio terapije uključuje razgovor o strahu od napuštanja, osjećaju seksualne krivnje ili strahu od gubitka kontrole.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro