Obavijesti

Lifestyle

Komentari 20

Žene se seksaju iz osvete, ali i znatiželje, a ne samo ljubavi

Žene se seksaju iz osvete, ali i znatiželje, a ne samo ljubavi

Pokreti muškarca mogu biti presudni da se žena upusti u seksualni odnos s njim. Primjerice, ples je jedan od načina da se privuče ženska pažnja, kao i hod, kažu autori knjige

VIDEO

Iz kojih se razloga žene upuštaju u seksualne odnose, veoma je važna, ali nedovoljno istražena tema, kažu Cindy M. Meston i David M. Buss, autori knjige “Why Women Have Sex: Understanding Sexual Motivations – from Adventure to Revenge (and Everything in Between)”.

Autori knjige intervjuirali su 1000 žena kako bi dobili odgovor na pitanje zašto žene vole seks. U njihovu istraživanju sudjelovale su žene svih dobnih skupina i različite seksualne orijentacije. Autori tvrde da su otkrili više od 237 različitih “motivatora” zbog kojih se žene rado upuštaju u seksualne odnose. Među njima su oni očekivani - zbog uzbuđenja, djece, da bi iskazale ljubav, privrženost, ali i dužnost. No tu su i neki neočekivani rezultati.

- Žene ne stupaju u seksualne odnose samo iz ljubavi nego i iz brojnih drugih razloga, kao što su osveta, znatiželja, potreba za bliskošću i slično - tvrde autori. Ipak, ako žele značajnu vezu s partnerom, važna im je i seksualna privlačnost.

- Seksualna privlačnost eliksir je života, a njezino pomanjkanje u vezi čest je razlog prekida. Često ne možemo odrediti što nas privlači kod neke osobe, a žene će obično prvo spomenuti miris, tijelo, lice, pokrete, osobnost i smisao za humor kao privlačne osobine muškarca – kažu autori. Mirisi su poznati po tome što nose snažnu psihološku asocijaciju te dugo ostaju u sjećanju. Ipak, ženama je on važniji nego muškarcima jer potiče seksualno uzbuđenje, tvrde autori.

Za dulji seks: Pritisni 'ljubavni mišić' za odgodu ejakulacije
Za dulji seks: Pritisni 'ljubavni mišić' za odgodu ejakulacije

- Miris može utjecati na izbor partnera, ali i na to koliko će se često upuštati u seksualne odnose. Osjetljivost na miris ne govori ženi samo o dobroj higijeni već joj daje informacije i o partnerovom imunološkom sustavu, simetriji tijela i feromonima te zato nesvjesno mogu oblikovati njezino mišljenje – ističu. Žene privlači simetrično tijelo muškarca, kao i muževno lice i glas.

- I pokreti muškarca mogu biti presudni da se žena upusti u seksualni odnos s njim. Primjerice, ples je jedan od načina da se privuče ženska pažnja, kao i hod - kažu autori knjige. Osim fizičkih čimbenika, velik utjecaj ima čovjekov karakter. Istraživanje koje su autori proveli pokazalo je kako su dvije ključne karakteristike osobnosti posebno privlačne ženama, a to su dobar smisao za humor te izraženo samopouzdanje.

- Jedna od ispitanica izjavila je kako, u slučaju da je muškarac ne nasmijava, zasigurno neće biti dobar ni u krevetu. Nevjerojatno je koliki utjecaj neka osobina može imati - ističu autori.

Dodir strasti koji liječi: Vođenje ljubavi proljepšava kožu i kosu
Dodir strasti koji liječi: Vođenje ljubavi proljepšava kožu i kosu

Meston i Buss tvrde da žene također “pumpaju” ego seksanjem, baš kao i muškarci. Mnoge žele biti dominantne i pokazati svoju moć kroz seks, bilo da je riječ o homoseksualnoj ili heteroseksualnoj vezi.

- Kroz seks mogu dominirati muškarcem ili partnericom, ali i dobiti svojevrsnu potvrdu da su privlačne, seksi i uzbudljive, pojašnjavaju autori knjige. Kada dobiju ‘potvrdu’ privlačnosti, često se osjećaju moćnije od partnera, pogotovo kad je riječ o heteroseksualnoj vezi - poručuju Meston i Buss.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'