Lifestyle

Komentari 0

Žene se teže drže dijete jer već imaju previše odluka svaki dan

Žene se teže drže dijete jer već imaju previše odluka svaki dan

Oko 80 posto odluka u kućanstvu je ženinih zbog čega je opterećenje na njoj preveliko i s vremenom narušava samokontrolu pa je odluka o dijeti - vrlo teška

Od sutra počinjem s dijetom, je li vam poznata ova rečenica? Velik broj žena ovu je rečenicu izgovorilo barem jednom u vrijeme blagdana. Žene su za razliku od muškaraca u nepovoljnijem položaju po pitanju snage volje. Njihovu samokontrolu ometa svakodnevno donošenje gotovo svih odluka u domaćinstvu, ali i činjenica da su pod velikim stresom, otkriva britanska studija.  

Odlučivanje i samokontrola međusobno su povezani, a muškarci koji inače odlučuju manje u kućanstvu od svojih boljih polovica, imaju jaču snagu volje i lakše se odupiru blagdanskim delicijama, potvrđuje istraživanje. 

Samokontrola je kao mišić, a na nju djeluju umor, pomanjkanje energije i način života. Možete je trenirati na uobičajenim stvarima poput suzdržavanja od kolača. Stalno odlučivanje, previsoki ciljevi, samokažnjavanje ako pokleknemo pred izazovom uništava samokontrolu. U kućanstvu je više od 80 posto odluka ženinih, a to s vremenom uništava njihovu samokontrolu, tvrde stručnjaci.

Što je više stvari o kojima trebate odlučiti, to ćete teže razviti snagu volje. Probajte izbjeći preveliko odlučivanje odjednom i raspodijelite ih. Nemojte se previše zamarati sitnim stvarima. Budite realni i nemojte se grditi ako pokleknete pred punim blagdanskim stolom, savjetuju autorice knjiga o snazi volje Barbara i Shannon Kelley. 

Najčitaniji članci