Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ženi glazbenici napravio orgulje - i sakrio ih unutar vlastite kuće

Ženi glazbenici napravio orgulje - i sakrio ih unutar vlastite kuće
4

Kuća s četiri spavaće sobe s ugrađenim crkvenim orguljama skrivenim među zidovima sada je prodana na dražbi, a priča iza nje je zaista prekrasna

VIDEO

Kuća Cliftonwoodu u Bristolu stavljena je na aukcijsku prodaju za 500.000 funti (4.424.659,00 kn) nakon što je bivša vlasnica Joan Baker (98) umrla prošle godine. Joan je bila orguljašica u lokalnoj crkvi Svetog Trojstva, a u kući je živjela od četrdesetih godina prošlog stoljeća.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zerm Holiday House i kuće na Korani 03:39

Njezin suprug Ronald uz pomoć brata izradio je orgulje u sklopu kuće s cijevima koje kroz odvod vode u jednu od spavaćih soba, sve kako bi njegova supruga mogla vježbati kod kuće.

- Sjela bi tamo i svirala orgulje, a njezin suprug Ronald svirao bi trubu. Bila je divna osoba. Umrla je u 98-oj godini i očajnički je htjela doći do 100-te. U toj je kući živjela od svoje 21. godine. Bila je ulična baka. Imala je sjajan smisao za humor. Bila je jednostavno ljupka, vrlo društvena - rekao je njezin susjed Dick Willis, za BBC.

Orgulje, na kojima se nije sviralo već nekoliko godina, nalaze se na vrhu stubišta, ali cijevi idu okolo cijelog hodnika.

- Osnovna cijev i pumpa nalaze se u gornjoj spavaćoj sobi, a Ronald je probio dva ormara iz dvije gornje prostorije i napravio prostor za sjedenje, gdje su klavijatura, nožne pedale i svirale. Dakle, kada uđete u kuću, mjesto s orguljama zasigurno dominira prostorom - govori susjed.

- Tako je neobično pronaći kuću poput ove. Odmah sam pomislila 'Ovo je nevjerojatno'. Prilično je neobično pronaći stvarne cijevne orgulje ugrađene u kuću na način kakav je u ovom slučaju. Nekako sam mislila da to ima samo kuća iz snova. Golema je razlika kad možete vježbati kad god želite usred dana u vlastitoj kući, umjesto da pješačite do crkve u kojoj je također vrlo hladno. Ovo je tako lijepa priča - komentirala je orguljašica, dirigentica i voditeljica Anna Lapwood.

No nažalost orgulje su vrlo vjerojatno odsvirale posljednju melodiju, jer stručnjaci za nekretnine očekuju da će ih budući vlasnici ukloniti kako bi se stvorilo više prostora.

 - Ovo je prvi put u mojoj dvadesetogodišnjoj karijeri da sam stavio na tržište i prodao kuću s crkvenim orguljama - rekao je agent za nekretnine James Bailey iz Allena i Harrisa koji je prodao kuću.

Cijena po kojoj je kuća prodana se ne zna.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...
ŠTO VAS ČEKA DANAS?

Dnevni horoskop za petak 10. svibnja: Biku cvjeta društveni život, Rak je pod povećalom...

Pročitajte dnevni horoskop za petak 10. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima
'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom