Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
8 komentara

Zidovi, metal, frižideri, dronovi loše utječu na internetsku vezu

Ukoliko nemate problema s ruterom, a ne radi vam internet udaljite internetski priključak od zidova. Ruter koji je preblizu frižidera također utječe na loš signal

Foto: Pixabay/Merseyside Police
8 komentara

Loša internetska veza često stvara probleme u kućanstvu. Ponekad su to problemi tehničke prirode koje stvaraju ruteri i loša telekomunikacijska usluga. Osim toga, loša Wi-Fi veza može nastati zbog zbog stvari i namještaja u kućanstvu pogotovo ako su preblizu priključcima i računalu.

Evo što sve može smetati kvalitetnoj i brzoj internetskoj vezi:

1. Metalne površine i namještaj

Metal je vodič i upija električnu energiju. Budući da internetska veza oslobađa elektromagnetske valove, metalne površine spriječit će širenje valova. Kako bi vaš Wi-Fi radio bez problema odmaknite ruter od metala. 

SAVJETI KOJI ĆE VAS SPASITI Preživjeti pakao: Trikovi kako rashladiti sebe, dom, auto, psa

2. Cigle i kameni zidovi

Neke vrste zidova zaustavljaju Wi-Fi signal. Najčešći materijali su mramor, cement, beton, gips i cigla. To je razlog zašto ljudi često u kućama na dva kata imaju slabu vezu na katu na kojem se ne nalazi priključak. Kako biste to spriječili, ruter postavite na otvoreni prostor dalje od zidova. 

Foto: Pixabay/Merseyside Police

3. Ogledala

Zrcala djeluju kao štit i odbijaju internetsku vezu. Ako se ruter nalazi u neposrednoj blizini ogledala i imate problema s internetom to može biti jedan od razloga 

4. Frižideri i perilice

Opće je pravilo da električni uređaji koji imaju cijevi s cirkulacijom vode nisu najbolji prijatelj internetu. Voda može zadržati dio energije iz bežičnih valova što negativno utječe na kvalitetu internetske veze. 

Foto: Pinterest

5. Lampice

Ukrasne lampice također su uzrok oslabljene Wi-Fi veze. To je zato što imaju drugačije čipove čija se magnetska polja spajaju s električnim valovima koje šalje priključak. 

6. Monitori za bebe

Ovi uređaji generiraju istu interfrekvenciju kao i Wi-Fi. Kada dva uređaja prenose istu frekvenciju, ne prenose bežične valove. Iako ovi uređaji zahtijevaju povezivanje s mrežom, nemojte ih postavljati u blizini rutera.

ŠKAKLJIVA SITUACIJA 'Moja žena je trudna, a ja ne mogu imati djecu' Tko je otac?

7. Dronovi

Ovi uređaji također rade na istoj frekvenciji. S druge strane, ne uzrokuju svi dronovi smetnje. Sve ovisi o količini snage kojom radi model. 

SAD BI DRUGAČIJE Razvedeni muškarac: Ovako se treba ponašati prema ženama!

8. Mikrovalna pećnica 

Ovo je još jedan uređaj s istim frekvencijskim spektrom kao i internetska mreža. Postavite ruter iznad, a ne ispod mikrovalne pećnice.

NAJBOLJI HOROSKOPSKI PAROVI: Ovi znakovi si savršeno pašu u vezi

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message