Lifestyle

Komentari 0

Zimska njega: Koristite kreme za hidrataciju i blage šampone

Zimska njega: Koristite kreme za hidrataciju i blage šampone

Tijekom hladnijih mjeseci koža lica i tijela postaje isušena, perutava i crvena, dok lasi ulaze u svoju 'leteću', naelektriziranu fazu, no pravilna njega smanjit će utjecaj niskih temperatura

Zimi koža reagira isušivanjem, a ponekad i pucanjem, dok na suhi zrak reagira i kosa te postaje naelektrizirana.

Ilustracije kose

Naelektriziranu kosu spriječit ćete korištenjem blagih šampona.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se riješiti hiperpigmentacije

- Osim blagih šampona, predlažem i korištenje regeneratora, koji će smanjiti pojavu 'leteće' kose - komentirala je Roberta J. Hawk za Real Simple.

Suhi postaju laktovi, koža lica i tijela.

- Trik je u konstantnom vlaženju kože lica i ruku, predlažem hidratantne kreme ili balzam s vazelinom - savjetuje dermatologica iz Seattlea, Heather Rogers.

Dodaje da je za stopala dobro navečer skidati čarape i na noge aplicirati balzam, jer se provjetrena stopala manje isušuju.

- Najbolje je nositi pamučne čarape, a navečer stopala namazati gustim slojem kreme - tumači liječnica.

Ako primijetite da je koža lica postala perutava, liječnica predlaže formule za njegu bez alkohola, pošto on dodatno isušuje kožu. Također, ističe da jake anti-age formule s kiselinama isušuju kožu, stoga je dobro u tom periodu preskočiti ih te koristiti samo formule koje hidratiziraju i blage čistače.

Njega nakon tuširanja je ključna, kako se koža tijekom dana ne bi previše isušila. Obratite više pažnje na njegu laktova i dijelova kože na kojima primijetite jače isušivanje, na ta mjesta dobro utrljajte hidratantnu kremu ili balzam.

Za ruke predlaže korištenje rukavica tijekom čišćenja stana ili kupaonice, jer ta sredstva izuzetno isušuju i štete koži.

Usne su često prve koje pokazuju znakove isušivanja, stoga je dobro uz sebe uvijek imati balzam na bazi hranjivih sastojaka.

Najčitaniji članci