Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46

Znakovi upozorenja da vi puno više ulažete u vezu od partnera

Znakovi upozorenja da vi puno više ulažete u vezu od partnera

Ako mislite da ćete, ako isplanirate nevjerojatan izlet ili im date dar o kojem su oduvijek sanjali, konačno dobiti nešto zauzvrat, varate se. Nikad nećete dobiti natrag ono što zaslužujete

VIDEO

Psiholozi upozoravaju da jednostrani odnosi imaju ogroman utjecaj na čovjekovo emocionalno i fizičko zdravlje jer rezultiraju stalnim stresom i tjeskobom. Ako vam vaš unutarnji glas daje znakove upozorenja, morate kritički procijeniti odnos između vas i vašeg partnera.

POGLEDAJTE VIDEO: Spavanje i veza

Pokretanje videa...

00:59

U nastavku provjerite koji su to znakovi upozorenja da vaš partner nije toliko posvećen vezi kao vi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

1. Uvijek vi inicirate planove

Ako ne pošaljete poruku ili ih ne nazovete, vjerojatno neće biti u kontaktu nekoliko dana. Čak i tada, sve što vam se vrati su kratki odgovori zbog kojih se osjećate kao da ih odvlačite od nečega važnog.

Osim toga, vi planirate svaki sastanak i trudite se da ih zabavljate, kao da samo to što ste zajedno nije dovoljno. Vi zaslužujete takvu pažnju jednako koliko i vaš partner, ne zaboravite na svoju vrijednost.

Je li vrijeme za prekid? Ovo su znakovi da veza ne funkcionira
Je li vrijeme za prekid? Ovo su znakovi da veza ne funkcionira

2. Osjećate kao da zapravo ne poznajete svog partnera

Nikad nisu govorili o svojoj prošlosti niti vas pitali za savjet nakon teškog radnog dana. Vaši su razgovori obično na površinskoj razini i osjećate se kao da su na razini onih koje imate s poznanicima.

Zapitajte se kako ćete provesti ostatak svog života s tom osobom ako ne znate njihov pravi karakter?

3. Bojite se biti svoji

Često osjećate da ne možete dijeliti probleme sa svojim partnerom i napeti ste u njegovom društvu? Ne osjećate se ugodno kad ste tužni ili ranjivi jer osjećate da će se oni odmah iznervirati i reći vam da 'prijeđete preko toga'?

Zapamtite, to nije zdrav odnos, jer ako vas ne podržavaju u vašim najgorim danima, ne zaslužuju vas ni u onim najboljim.

4. Njihove potrebe postavljate iznad svojih

Kada ste zajedno, radite samo ono što oni žele. Oni biraju filmove, restorane i ne zanima ih vaš interes. S vremenom počinjete usvajati njihovu osobnost i sve što oni žele raditi vam je u redu. Ako vas osoba istinski voli, onda će ona podržati vaše hobije i raditi ono u čemu i vi uživate.

5 brutalnih istina o dugoročnim vezama: Odustajanje od snova, dosada, dijeljenje baš svega...
5 brutalnih istina o dugoročnim vezama: Odustajanje od snova, dosada, dijeljenje baš svega...

5. Uvijek imate izgovore za njihovo ponašanje

Je li vam često nelagodno zbog ponašanja vašeg partnera pred prijateljima ili obitelji? Jeste li ikad rekli: 'Ma, danas je loše raspoložen', ili nešto slično?

Vjerojatno ćete vidjeti istinski odraz vašeg partnera u očima ljudi koji su vam bliski. Pokušajte razgovarati s prijateljima, ponekad vas vanjsko mišljenje može odvesti na pravi put.

6. Stalno se osjećate iscrpljeno

Stvaranje planova i zabavljanje partnera može biti doista iscrpljujuće. Zato nije ni čudo što ste pod stresom, dajete toliko, a ništa ne dobijete zauzvrat.

Ako mislite da ćete, ako isplanirate nevjerojatan izlet ili im date dar o kojem su oduvijek sanjali, konačno dobiti nešto zauzvrat, varate se. U osnovi, samo žrtvujete sebe za partnera koji ne bi potrošio ni pet minuta kako bi se vi osjećali posebno.

7. Plašite se da ih ne uznemirite na bilo koji način

Znak za uzbunu je i kada se ne osjećate sigurno u svojoj vezi i imate osjećaj kao da 'hodate po jajima'. Bojite se reći nešto pogrešno ili ih uznemiriti na bilo koji način? Zapitajte se, zašto se toliko čvrsto držite stvari koja vas uznemiruje?

Važno je znati razliku između zdrave i nezdrave ljubavne veze
Važno je znati razliku između zdrave i nezdrave ljubavne veze

8. Imate potrebu ispričati se čak i kada ne biste trebali

Osjećate li se često krivima i ne razumijete zašto? Vaš partner uglavnom svaki sukob okrene protiv vas? Ako ste se ikad ispričavali zbog toga što ste emocionalni, to nije zdrav odnos. Ravnopravni partneri ne postupaju jedni prema drugima na takav način.

9. Ne možete se prestati preispitivati

Ako se u vezi s nekim zbog koga stalno sumnjate u to da li ste dovoljno pametni, lijepi ili smiješni, onda ste s pogrešnom osobom. Ne biste trebali živjeti samo kako biste ispunjavali očekivanja vašeg partnera, jer ako su razočarani, to je njihov problem.

Znat ćete da je ljubav prava onda kad nađete nekoga tko će vam dati do znanja da je s vama sve u redu i da ste savršeni takvi kakvi jeste.

10. Plašite se prekinuti jer ste već toliko uložili u vezu i partnera

Duboko u sebi znate da ta veza nije dobra za vas, ali ne želite prekinuti sa svojim partnerom jer ste uložili toliko svog vremena i truda. No što duže takva agonija traje, to više gubite sebe.

Nemojte razmišljati o vremenu provedenom s njima kao 'izgubljenom' ili 'potraćenom', razmišljajte o tome kao o iskustvu iz kojega ste nešto naučili. Sljedeći puta ćete znati koliko vrijedite i i pronaći ćete upravo ono što vam treba da biste bili sretni, piše Bright Side.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru