Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Znanost o mirisima: Muškarci padaju na miris voća i začina

Znanost o mirisima: Muškarci padaju na miris voća i začina
1

Parfemi koji mirišu isključivo na hranu ili cvijeće nisu atraktivni, no sve se mijenja ako se u kompoziciju zavuku zavodničke note jakih začina, pokazuje studija

VIDEO

Isključivo puderasti mirisi muškarce ne podsjećaju samo na bebe, nego i na njihove bake, što nije loše, ali nije ni pretjerano seksi, pokazuje studija dr. Alana Hirscha. No kemijska će privlačnost nastati ako se među puderaste note zavuku zavodničke poput narančina cvijeta i ružičastog papra (Chloe Love) ili hibiskusa i ljubičice (Lacoste Pour Femme). Ni mirisi hrane nisu poželjni u skupocjenim bočicama pa ni ako je to ukusna crna čokolada, upozorava dr. Hirsch. 

Međutim, to ne vrijedi za vaniliju, koja se odlično slaže s notama mošusa i ambera, primjerice u parfemu Naomi Campbell. 

- Samo se nekolicina muškaraca zaustavlja u vrtu i miriše ruže - tvrdi dr. Hirsch. Jake i isključivo cvjetne mirise treba izbjegavati, no u kombinaciji s težim drvenkastim i začinjenim notama mogu biti ugodna i seksi parfemska kompozicija.

Kompozicija piramide

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Klasična parfemska kompozicija sastoji se od visokih nota, koje se osjete odmah nakon nanošenja i traju do pet minuta. One su uvod u srednje, najčešće cvjetne note, koje su srce kompozicije i traju nekoliko sati, a bazne note često služe kao fiksatori. Najčešće su to mošusni i drvenkasti mirisi. 

Ekstroverti vole limun

Psiholog Joachim Mensing razradio je sustav prema kojem ljudi biraju parfeme ovisno o osobinama ličnosti. Ekstroverti će tako uživati u svježim citrusnim notama limuna, naranče i bergamonta,  a introverti će preferirati orijentalne, mirise egzotičnih začina, vanilije, mošusa, smole i drveća. 

Neobični spojevi

Iako nije zastupljena ni u jednom parfemu, kombinacija lavande i bundeve pokazala se neočekivano zavodljivom, pokazala je studija dr. Hirscha. Iako miris grejpa nije pretjerano seksi, toliko je svjež da žene koje ga nose muškarcima izgledaju čak šest godina mlađe, tvrdi dr. Hirsch.

Svježina cijele godine

Svježi parfemi poput D&G Light Blue ili Davidoff Cool Water nose se cijele godine. 

Stavlja se na kožu 

Parfemi ne prikrivaju nego pojačavaju miris i stavljaju se na vrat, a ne na odjeću. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru