Obavijesti

Lifestyle

Komentari 9

Znanstvenica: Zagađenje nam smanjuje penise i plodnost!

Znanstvenica: Zagađenje nam smanjuje penise i plodnost!

Već i ptice na grani znaju da su toksične kemikalije i plastika štetni za okoliš i naše cjelokupno zdravlje, ali sada znanstvenica upozorava da zagađenje šteti i na jednom sasvim osobnom nivou

VIDEO

Dr. Shanna H. Swan, ekološka i reproduktivna epidemiologinja, objasnila je zabrinjavajuća otkrića u svojoj najnovijoj knjizi 'Odbrojavanje: Kako moderni svijet prijeti broju sperme, mijenja muški i ženski reproduktivni razvoj i ugrožava budućnost ljudske rase'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:35

Ona je koautorica studije iz 2017. godine, koja se bavila brojem sperme u muškaraca, i primijetila je dramatičan pad između 1973. i 2011. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sada njezina najnovija knjiga istražuje ove stope opadanja, zajedno s reproduktivnim zdravljem i smanjenjem genitalija.

- Kemikalije u našem okruženju i nezdrav način života u modernom svijetu remete našu hormonalnu ravnotežu, uzrokujući različite stupnjeve reproduktivnog pustošenja. U nekim dijelovima svijeta, prosječna žena u dvadesetima je manje plodna nego je njezina baka bila s 35 godina - napisala je u knjizi.

Njezino najnovije istraživanje također je otkrilo da kemikalije i zagađenje smanjuju veličinu testisa zajedno s veličinom penisa i kvalitetom sperme, izvijestio je Vice.

Jedan od najvećih krivaca su ftalati, kemikalija koja se nalazi u svemu, od šminke do hrane, a za koju se smatra da utječe na plodnost, pa čak i uzrokuje smanjeni spolni nagon.

- Pronašli smo vezu između razine ftalata u žena i seksualnog zadovoljstva - rekla je dr. Swan u intervjuu za The Intercept.

Zajedno s ftalatima, parabeni, atrazin i BPA - bisfenol A - također su stvarali pustoš s našim organizmima.

Trčanje 3 puta tjedno povećava kvalitetu kao i količinu sperme
Trčanje 3 puta tjedno povećava kvalitetu kao i količinu sperme

- Istraživači iz Kine otkrili su da radnici s višim razinama bisfenola A, poznatog kao BPA, u krvi imaju veću vjerojatnost da imaju spolne probleme, uključujući smanjenu želju - dodaje dr. Swan.

Objasnila je da bebe već u maternici budu izložene raznim kemikalijama, kao i kasnije tijekom života, tako da svaka nova generacija u sebi ima više tih štetnih spojeva nego oni prije njih, piše The Sun.

- Zbog toga imamo stalan pad u plodnosti i kvaliteti sperme. Kada ne bismo dobivali te štetne spojeve od svojih roditelja, tada bi svaka generacija kretala 'ispočetka' - zaključila je za The Intercept.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru