Lifestyle

Komentari 43

Znate li da položaj kreveta utječe i na ljubavnu vezu, ne samo na kvalitetu spavanja

Znate li da položaj kreveta utječe i na ljubavnu vezu, ne samo na kvalitetu spavanja

Položaj u kojemu stoji krevet može u vama potaknuti osjećaj sigurnosti, ravnoteže i stabilnosti, ali i poboljšati seksualni život i bliskost u vezi. Prema feng shui teoriji važno je pridavati pažnju uređenju doma

Kako smjestiti svoj krevet prema feng shui pravilima i tako dobiti maksimalnu pozitivnu energiju, pojasnila je arhitektica i certificirana feng shui savjetnica Anjie Cho.

- U feng shuiju postoji nešto što se naziva 'zapovjedni položaj'. Ukoliko sjedite u krevetu s leđima naslonjeni na uzglavlje, želite vidjeti vrata spavaće sobe dijagonalno, nikako ne tako da su nasuprot vama ili u istoj liniji - rekla je.

POGLEDAJTE VIDEO: Feng shui vodič za početnike:

Napomenula je da se ljudi znaju osjećati nesigurno kada iz kreveta ne vide vrata, podsvjesno strahuju da bi netko mogao ući u sobu, a oni to ne bi vidjeli. Ukoliko imate malu spavaću sobu i ne možete postaviti krevet tako da vidite vrata, postoje i druge mogućnosti. 

- Ako ne možete postaviti svoj krevet na način koji vam pruža optimalni pogled na vrata, postavite ogledalo tako da u njemu vidite odraz vrata dok ste u krevetu - kaže Cho.

Uzglavlje treba biti naslonjeno na zid jer to stvara osjećaj sigurnosti, a sa desne i lijeve strane kreveta dobro je staviti noćne ormariće ili lampe. Ukoliko se krevet nalazi nasred sobe i nije smješten uz zid, to stvara osjećaj plutanja nasred sobe, a time i nesigurnost u ljudima.

modern orange bedroom

Krevet ne bi trebao biti ispod prozora

Krevet nikada ne bi trebalo staviti direktno ispod prozora, posebno ako se spavaća soba nalazi u prizemlju - i to stvara osjećaj nesigurnosti. 

Jednom kada smjestite svoj krevet u skladu sa osnovnim feng shui pravilima, na raspolaganju imate manja podešavanja koja će poboljšati energiju u spavaćoj sobi. Kao prvo, pobrinite se da ispod vašeg kreveta bude što manje stvari i nereda, idealno bi bilo da nema ničega jer tako ništa ne blokira protok energije dok spavate. 

Eventualno ispod kreveta držite mekane i prozračne stvari poput posteljine i jastuka, ali nikako oštre i tvrde stvari, kao što su knjige, koferi, cipele, kutije...

Što se tiče tkanine, Cho preporučuje organske, netoksične materijale za posteljinu. Idealne boje za spavaću sobu su one koje djeluju umirujuće i iscjeliteljske poput plave i zelene boje, zemljanih tonova i blago žute boje. Cho je ljubiteljica bijele boje zbog stvaranja osjećaja svježine. Napominje da je crvena dobra za poticanje strasti u spavaćoj sobi, ali je previše energična i sabotira kvalitetan san.

Položaj kreveta utječe na ljubavnu vezu

- Simetrija i postojanje otvorenog prostora s obje strane kreveta održava ravnotežu u vezi - objasnila je.

Također, želite li prizvati pozitivnu energiju u svoj ljubavni i seksualni život, iz spavaće sobe uklonite sve obiteljske fotografije i prizore duhovnih božanstava. Ta soba trebala bi odisati intimom i mirom.

Osim toga, važno je paziti da zrak u sobi nije ustajao. Često provjeravajte svoj dom, posebno ujutro nakon buđenja kako bi loša energija izašla, a pozitivna ušla u kuću, a time i u prostor u kojemu spavate i u kojemu vodite ljubav, prenosi mindbodygreen.com.