Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
88 komentara

Znate li zašto su muškarcima gumbi na desnoj strani košulje?

Jedna od teorija je povezana s jahanjem, žene su konje jahale postrance, pa su im se prišivali gumbi s lijeve strane kako im povjetarac za vrijeme jahanja ne bi otkopčavao košulju

Dreamstime
Foto: Dreamstime
88 komentara

Žene se danas odijevaju same, no to i nije bio slučaj u prošlosti. Imale su pomagačice, a vjeruje se da su gumbi šivani na njihovoj odjeći s lijeve strane, kako bi tim pomagačicama bilo lakše zakopčati ih. 

Neki povjesničari smatraju pak kako je muškarcima bilo lakše posegnuti za oružjem skrivenim ispod odjeće, ako su im gumbi bili ušiveni s desne strane, a oni bili dešnjaci. 

Foto: Dreamstime

Držanje ruke pod “90 stupnjeva” na trbuhu bilo je pitanje časti za Napoleona. Neke teorije tvrde da je upravo on naredio da se na žensku odjeću gumbi sašiju s lijeve strane, kako bi ženama bilo onemogućeno i otežano držati ruku u istom položaju kao i on. 

TREĆA DOB Zbog stresa i lošeg braka žene u menopauzi imaju slabe kosti

Jedna od teorija je i ona povezana s jahanjem. Žene su konje jahale postrance, pa su im se prišivali gumbi s lijeve strane kako im povjetarac za vrijeme jahanja ne bi otkopčavao košulju ili pravio zračne džepove,

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message