Lifestyle

Komentari 1

Zubar je otkrio pravi način kako se četkica za zube treba prati

Zubar je otkrio pravi način kako se četkica za zube treba prati

Zubar iz SAD-a, Suhail Mohiuddin, je u svom videu na TikToku objasnio da samo pranje četkice ispod slavine prije i nakon pranja zubiju ne čini četkicu čistom

Suhail Mohiuddin, poznat i kao Dr. M, kaže da je to zato što je naša četkica dom za više od 100 milijuna bakterija, što je pokazalo istraživanje Sveučilišta u Manchesteru.

- Jeste li znali da vaša četkica za zube sadrži tonu klica! Ovo je način kako je očistiti i održati zdravom - napisao je u naslovu videa Dr. M.

POGLEDAJTE VIDEO:

U isječku Mohiuddin kaže četkicu za zube treba čistiti redovito kako bi se riješili štetnih bakterija. On savjetuje da glavu četkice perete sapunom u toplom vodom, pazeći da sapun dobro isperete.

Njegov drugi korak tiče se 'dezinfekcije' četkice. On kaže da pomiješate jednu žlicu vodikovog peroksida s jednom šalicom vode (237 ml), a zatim da stavite četkicu za zube u tu smjesu i ostavite da se tako namače preko noći prije nego što je isperete ujutro.

 Četkicu za zube možete namočiti i u antibakterijsku vodicu za usta, dodaje.

Njegov videozapis je 'lajkalo' više od 161 000 ljudi, a mnogi su mu zahvalili što je podijelio ovaj savjet, piše Mirror.

Najčitaniji članci