Obavijesti

Sport

Komentari 687

Messijeva magija u tri minute, Barcelona je razbila Bavarce!

Messijeva magija u tri minute, Barcelona je razbila Bavarce!
49

Barcelona je dobila Bayern 3-0 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka te došla na korak do Berlina. Messi je zabio dvaput, Raketa asistirao, a Neymar dotukao goste

VIDEO

Trzajem tijela u jednu stranu bacio je Jérômea Boatenga na stražnjicu i prebacio Manuela Neuera. Camp Nou ustao je i zapljeskao genijalcu. Leo Messi odveo je Barcelonu na korak do finala Lige prvaka u Berlinu! Pep Guardiola uoči utakmice rekao je kako ne postoje taktika ni trener koji će zaustaviti Messija. Bio je u pravu.

Katalonci su pobijedili Bayern 3-0 , Messi je zabio dva gola, za drugi mu je asistirao Ivan Rakitić, a Neymar je u sudačkoj nadoknadi dotukao Bavarce, koji su, zahvaljujući sjajnom Manuelu Neueru, držali "nulu" do 77. minute utakmice na Camp Nouu.

Čudesni Neuer mučio Barçu

Manuel Neuer. Nevjerojatnu predstavu imao je njemački golman do 77. minute. Branila je hobotnica Bayerna sve. Suárez je išao jedan na jedan, Dani Alves pucao je sa šest metara, Messi s vrha šesnaesterca... Neuer je čudesnim reakcijama držao "nulu". Sve do 77. minute utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
REUTERS/PIXSELL

Bayern je traljavo i brzopleto izveo loptu. Barcelona krade, Alves pronalazi Messija, Argentinac puca sa 17 metara u prvi Neuerov kut. Ni veliki njemački golman tu nije mogao ništa. No ono što je Messi napravio tri minute kasnije...

Rakitić je pronašao Argentinca sjajnom loptom, pred njim je bio Jérôme Boateng. Messi ga se riješio bez problema i potom prebacio Neuera za 2-0. U samo tri minute Barca je razbila Bavarce...

Raketa oduševio u prvih 45 minuta

Ivan Rakitić igrao je do 82. minute utakmice. Posebno je dobro odigrao prvih 45 minuta u kojima je bio jedan od boljih igrača Barcelone.

VIDEO

U drugom dijelu Raketa je asistirao je Messiju za gol , a zamijenio ga je Xavi Hernández.

Bayern bez udarca u okvir gola

Barcelona je dominirala. Od prve minute. Bayern je uspio koliko, toliko parirati Kataloncima u posjedu lopte. Na kraju su imali i veći posjed (52 posto), ali originalna "tiki-taka" ipak je pobijedila bavarsku koju je u Bayernu implementirao Pep Guardiola.

V ratio se Pep na mjesto sreće, na mjesto gdje je osvojio sve što se osvojiti može. Ali odlazi razbijen. Bez previše nade u čudo u uzvratnoj utakmici na Allianz Areni. Vratili su se Bavarci protiv Porta, ali ovo je ipak Barcelona.

Katalonci su dugo lomili Bavarce, na kraju uvjerljiva pobjeda i vraćanje duga za ono što je Bayern napravio njima u istoj fazi natjecanja prije dvije godine. Tada su Bavarci slavili 7-0 u dvije utakmice.

Messi opet preskočio Ronalda

Leo Messi ponovno je najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka. S dva gola Bayernu Argentinac je na 77 golova u Ligi prvaka.

Cristiano Ronaldo , koji je zabio u porazu od Juventusa, nakratko ga je preskočio. Ali Messi je s nova dva gola opet na čelu sa 77 golova, jedan više od Ronalda.

Barça prvi put ispod 50 posto posjeda nakon devet godina

  • Barça je imala 48 posto posjeda lopte. To je prvi put da su Katalonci imali ispod 50 posto posjeda lopte u Ligi prvaka nakon 2006. godine. Tada su igrali protiv Werdera.
  • Messi je jedini igrač koji je ove sezone zabio Bayernu izvan šesnaesterca u Ligi prvaka.
  • Argentincu je ovo bila 100. utakmica za Barcelonu u eurokupovima i 78. gol. U Ligi prvaka je nastupio 97 puta i zabio 77 golova. U obje kategorije vodi ispred Cristiana Ronalda.
  • Manuel Neuer imao je pet obrana do prvog Messijeva gola.
  • Bayern je ostao bez udarca u okvir gola u Ligi prvaka prvi put nakon 2009. godine i utakmice protiv Bordeauxa.
  • Ulaskom u igru u drugom dijelu, Xavi je nastupio u 149. utakmici u Ligi prvaka izjednačivši rekord Ikera Casillasa.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 687
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener