Obavijesti

Sport

Komentari 1387

Bayern se poigrao s Dinamom: Pala 'petarda' na Allianz Areni

Bayern se poigrao s Dinamom: Pala 'petarda' na Allianz Areni
12

Bavarci su "modrima" zabili četiri komada u 28 minuta. Dinamovci su nizali čudne greške pa je na kraju 5-0 i prihvatljiv poraz u drugom kolu skupine F Lige prvaka...

VIDEO

Bayern je za Dinamo ipak klasa više. Znalo se to davno prije večerašnje utakmice drugog kola skupine F Lige prvaka, a što god da je Zoran Mamić pripremio za Pepa Guardiolu pred rasprodanom Allianz Arenom i 70.000 ljudi nije moglo promijeniti tu činjenicu.

Nažalost, Mamić nije pripremio puno ili se to nije vidjelo, a igrači nisu ni izbliza bili na razini kakvu zahtijeva jedna utakmica Lige prvaka. Dinamova serija neporaženosti završila je nakon 307 dana i 45 utakmica.

Nekoliko grešaka odnijelo je i teoretsku šansu da se Zagrepčani odupru Bavarcima, a kad tome pridodate činjenicu da su domaćini s pola snage stvarali probleme Dinamu, onda konačnih 5-0 još i dobro izgleda za maksimirski klub.

Nada je po "modre" trajala tek nešto više od 12 minuta. U tih 12 minuta Bayern je držao loptu veliku većinu vremena, Pivarić je bez sankcija u svom šesnaestercu igrao rukom, a Dinamo je imao tek jednu polupriliku preko Marka Pjace, čiji je udarac malo unutar šesnaesterca bio premlak da bi natjerao Manuela Neuera na ozbiljniju intervenciju.

A onda je bavarski stroj počeo mljeti.

U 13. minuti Bernat je oduzeo loptu Soudaniju uz faul, kako se činilo, ali bjeloruski sudac Aleksej Kulbakov pustio je igru. Douglas Costa sjurio se prema šesnaestercu Dinama i s desetak metara iskosa provukao loptu do prve stative iako je vrlo blizu lopte bio Eduardo Carvalho. Bila je to najava lošeg dana Portugalca koji je protiv Arsenala bio jedan od junaka "modrih".

Devet minuta poslije nova ogromna greška Dinamove obrane stajala je goste novog gola. Neiskusni Filip Benković pogriješio je kod primirivanja jedne lopte i potom se poskliznuo. Thiago je uzeo poklon i poslužio Lewandowskog koji zabija u praznu mrežu.

Hrvatski prvak djelovao je u tim trenucima kao uspavana momčad pa je Bayern lakoćom došao do trećeg i četvrtog gola. U 25. minuti Götze i Coman odigrali su kombinaciju po desnoj strani, Nijemac je pucao, a Eduardo pustio lopti da uđe u gol iako ju je imao na nozi.

Tri minute potom Lewandowski je nakon Costina kornera glavom od stative pogodio malo iza crte, što je sudac naknadno priznao pokazavši na centar. Činilo se da će Dinamo već do poluvremena primiti barem sedam komada, no domaćin je ipak bitno usporio tempo do predaha.

Raspjevali su se Dinamovi navijači, kojih je na tribinama bilo četiri do pet tisuća, početkom nastavka. Posebno je popularna bila pjesma "Za dobra stara vremena". Pa je to valjda podsjetilo Bayern da mora zabiti.

U 55. minuti pao je gol nakon najljepše akcije na utakmici. Costa je petom proigrao Thiaga, ovaj dao Lewandowskom koji prebacuje Eduarda za velikih 5-0. Bio je to Poljakov deveti gol u posljednjih 180 minuta igre. Nevjerojatno...

Bio je to i, pokazalo se na kraju, konačan rezultat, no vrlo lako mogla je još pokoja lopta odsjesti u modroj mreži. Najbliži je opet bio Lewandowski nakon što mu je Eduardo obranio "zicer" kad je išao jedan na jedan. Poljak je promašio i izgledan slobodnjak, a Mario Götze pogodio je stativu.

Dinamo je kod petice u mreži nekoliko navrata bio na 30-ak metara od gola te uputio udarce koji ipak nisu bili nikakva prijetnja Neueru. Njemački golman još je jednom oduševio izletima na 30-40 metara od gola pa i pokojim driblingom.

Na kraju je Dinamo bolje prošao od Lillea, Šahtara i mnogih drugih gostiju u Münchenu, no dojam je ipak ostao da su "modri" morali i trebali skuplje prodati svoju kožu. Bayern je definitivno najjača momčad skupine F.

Liga prvaka, skupina F, 2. kolo:

  • Bayern - Dinamo 5-0 (Douglas Costa 13', Lewandowski 22', 28', 55', Götze 25')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1387
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom