Obavijesti

Lijepa kosa nije slučajnost - najbolji rituali za gustoću kose

Lijepa kosa nije slučajnost - najbolji rituali za gustoću kose
1

Sjajna, bujna, čvrsta i njegovana kosa izuzetno je važna za cjelokupni izgled žene i muškarca. No, malo tko se nije susreo s problemom ispadanja kose, prhuti ili oštećene kose

Čak 30% muškaraca do tridesete godine starosti, 50% muškaraca do pedesete godine života i 50% žena do šezdesete godine starosti pogodi  prekomjerno ispadanje kose, što je više od 100 vlasi. Poznajemo više oblika prekomjernog ispadanja kose. Dermatolozi ih često dijele na povremene (reverzibilne) i trajne (ireverzibilne) oblike.

Trajno ispadanje kose je posljedica postupnog smanjivanja folikula kose, stalnog slabljenja njihovog djelovanja i različitih kožnih bolesti. U većini  tih primjera ispadanje kose teško možemo zaustavit ili ga uopće ne možemo zaustaviti. 

Kratkotrajno ispadanje kose prouzrokuju vanjski i unutarnji čimbenici.   

Vanjski čimbenici:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-bolesti

 -dugotrajan stres

 -drastične dijete

 -loša  prehrana

 -neželjeni učinak nekih lijekova

Unutarnji čimbenici:

 -hormonske promjene u trudnoći

 -nepravilnosti u radu imuno sustava 

U spomenutim primjerima ispadanje kose se zaustavlja i stanje normalizira ako uklonimo uzroke. Rast kose potičemo i pospješujemo i adekvatnom njegom. Rijetko je potrebno liječenje. Najvažnije je pravilnom njegom spriječiti prekomjerno ispadanje kose i poboljšati njenu kvalitetu, poticati njen rast i spriječiti početne faze ispadanja.

Oštećena kosa

Oštećena, suha i rascvjetala kosa je tanka, gruba i suha na dodir. Vidni znaci oštećenog vlakna kose:

- krhka kosa s nazubljenim rubovima i bez sjaja 

 -oštećeni gornji sloj vlasišta i vlakna vlasi

 -suha i porozna kosa, rascijepljeni vrhovi i lomljiva kosa

Već spomenutim uzrocima pridružuje se negativan utjecaj okoliša, na primjer jako sunce, temperaturne razlike i promjene vlažnosti zraka. Zbog mnogih čimbenika i utjecaja, kosa je podložna primanju škodljivih tvari, što vodi promjeni njenog svojstva. Gubi svoj sjaj i elastičnost, postaje isušena i krhka, a u nekim slučajevima smanjuje se njena čvrstoća.

Jeste li znali?

Ispadanje kose može biti snažno ili progresivno i nije svako ispadanje kose nasljedno. Brojni čimbenici mogu biti uzrokom ovog problema. Kod muškaraca je 95% slučajeva ispadanja kose povezano s androgenom alopecijom, odnosno alopecijom istovremeno genetskog i hormonalnog podrijetla. Kreće u pubertetu i posebno je vidljiva iznad sljepoočnica (temporalna zona) i na vrhu lubanje (verteks). Slučajevi androgenih alopecija rjeđi su kod žena i samo se kod polovine mogu utvrditi preko stanja hormona. S druge strane, žene su osjetljivije na promjene godišnjih doba (posebice na jesen) i na hormonalne promjene (pubertet, trudnoća, menopauza...) koji su prvi čimbenici koji pokreću ispadanje. 

Što činiti?

Opće je pravilo da je potrebno izbjegavati friziranje (pretoplo sušenje, bojanje...). 

Kod muškaraca je potrebno djelovati što je prije moguće kako bi se izbjeglo prerano ispadanje kose, i to  od trena kad se primijeti stanjivanje kose na temporalnom području.  Zatražite savjet od vašeg ljekarnika koji će vam preporučiti posebnu njegu . Kod žena je ispadanje kose epizodno zbog prolaznih hormonalnih promjena poput puberteta i trudnoće i regulira se samo od sebe. No, ako potraje, zatražite savjet od vašeg ginekologa. 

Važnost pravilne njege 

Želite li bujniju kosu, vrlo je važan ritual njege. Često pranje kose može je isušiti, a kada je manje šamponirate, ona je hidratizirana i nije toliko sklona pucanju. Šampon bez sulfata ne sadrži jake kemikalije koje oštećuju kosu i stanjuju vlasi. Kod pranja kose usredotočite se na korijen i vrhovima prstiju čvrsto masirajte vlasište kako biste odstranili odumrle stanice kože i nakupljenu masnoću. Kosu može oštetiti i neodgovarajuća četka. Najbolji je izbor okrugla četka od veprove dlake kako biste dali volumen i prirodan sjaj kosi. Ova četka pravilno raspoređuje prirodna ulja na vlasištu.            

Dercos Neogenic šampon za gustoću kose

Savršen izbor za žene i muškarce koji muče problemi s ispadanjem kose ili imaju rijetku kosu. Neogenic šampon djeluje na pet parametara gušćeg vlasišta: VOLUMEN, JAČINU, ČVRSTOĆU, GRAĐU VLASI i GUSTOĆU. Prvi šampon sa Stemoxydinom – patentiranom molekulom i tehnologijom za gustoću kose. Ovaj šampon može se koristiti svakodnevno, a za pravilnu upotrebu potrebno ga je nanijeti na vlažnu kosu i nježno umasirati u vlasište.  Kristalna formula s ultra-laganom teksturom, obogaćena stilizirajućim polimerima iz proizvoda za oblikovanje kose koji oblažu i najtanje vlasi.

Dercos Neogenic svakodnevni tretman u monodozama

Za muškarce i žene  smanjene gustoće kose čije je vlasište vidljivo ili s rijetkom kosom.

Više na http://http://www.vichy-portal.com/0/dercos/neogenic/hr/o-neogenicu

Dođite tijekom 10 i 11 mjeseca na besplatne dijagnostičke analize vlasišta u ljekarnama! Uz to  ostvarite  i 20% popusta na cijeli Vichy Dercos asortiman! http://www.vichy-portal.com/0/dercos/neogenic/hr/dijagnoza-vlasista


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...
ZABILA SE U NJIH

Dubrovački portal tvrdi: Ovo je Albanka koja je skrivila smrt brata i sestre iz Gradca...

Albanka je nakon što je puštena iz bolnice u četvrtak odmah uhićena i određen joj je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog kaznenog djela izazivanja nesreće sa smrtnom posljedicom