Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Foto: Zmije i gušteri atrakcija prvog sajma kućnih ljubimaca!

Foto: Zmije i gušteri atrakcija prvog sajma kućnih ljubimaca!
19

Posjetili smo prvi hrvatski sajam kućnih ljubimaca koji se od petka do nedjelje održava u West Gateu kod Zaprešića. Ulaz na sajam je besplatan, a dobrodošli su i vaši ljubimci

VIDEO

Kako je to biti slijepa osoba i kretati se trgovačkim centrom?! Na prvu niti malo ugodan osjećaj. Povez preko očiju i činjenica da ništa ne vidite samo po sebi, u najmanju ruku izaziva osjećaj nelagode. 

Kako i gdje krenuti? Hoće li se zaletjeti u prvi stup ili u prvog prolaznika? 

Pitanja su to koja su autoru ovog članka proletjela kroz glavu u trenutku kada su djelatnici centra za rehabilitaciju Silver  na njegove oči stavljali povez koji ga je na smo nekoliko minuta učinio 'slijepim'. Znajući da me vodi najbolji čovjekov prijatelj  - pas  nakon nekoliko koraka osjećaj nelagode nestao je. 

Capa,  pas vodič slijepih, štičenik centra za rehabilitaciju Silver proveo me kroz trgovački centar West Gate kod Zaprešića gdje je u petak započeo prvi hrvatski sajam ljubimaca. 

Među malobrojnim posjetiteljima sreli smo trojicu prijatelja  - Brunu, Marka i Tinkea iz Zaprešića koji su se poput nas s povezom preko očiju prepustili Capi koja ih je bez problema provela kroz centar.  

- Osjećaj je čudan. Iako hodate ravno imate dojam da ćete se sudariti  - opisali su naši sugovornici hodanje pod vodstvom psa vodiča slijepih.

Uz Silver svoj rad na sajmu predstavile su brojne druge ustanove koje se bave edukacijom, ali i udruge za zaštitu životinja poput Noine Arke. 

Njihov štand 'čuvao je' dobroćudni srednjoazijski ovčar Jami kojeg je prije nekoliko mjeseci udomio volonter udruge Deni Link. 

Čitatelje portala ljubimci.24sata.hr pozvao je da posjete sajam i udome životinje, štičenike Noine Arke koji će kako doznajemo u subotu biti prisutni na štandu. 

Od brojnih izlagača istaknuli bi štand  sa zmijama i gušterima koji su privlačili najviše pažnje. U prvom planu bio je jampeanski patuljasti  mrežasti piton koji je bez srama 'pozirao' posjetiteljima.  

Cijene izloženih gmazova kreću se od petstotinjak do tri tisuće kuna.

Za kraj napomenimo da se sajam održava sve do nedjelje, ulaz je besplatan, a dobrodošli su i ljubimci. Ako se radi o većim psima isti trebaju imati brnjicu, napominju organizatori.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom