Obavijesti

Ljubimci

Komentari 3

Inspekcija im blokirala rad! Što će biti s osječkim 'lutalicama'?

Inspekcija im blokirala rad! Što će biti s osječkim 'lutalicama'?
4

Mole se građani da pomognu da se spasi sklonište Udruge Pobjede, koje je ponos grada Osijeka, ali i ostala skloništa za životinje u Hrvatskoj kojima prijeti zatvaranje

VIDEO

Nakon izdavanja rješenja zagrebačkom skloništu u Dumovcu, veterinarska inspekcija izdala je  zapisnik i osječkom skloništu Udruge Pobjede te time blokirala rad  skloništa.

 Prema zapisniku, sklonište mora zaustaviti udomljavanje svih novoprimljenih životinja, odnosno svih onih koje nisu prošle karantenu od šest mjeseci ili testiranje visine titra protutijela za bjesnoću s negativnim rezultatom.

Novi pravilnik

Prema tvrdnjama Udruge Prijatelji životinja namjera veterinarske inspekcije da se to propiše novim Pravilnikom o uvjetima kojima moraju udovoljavati skloništa ili na neki drugi način može uzrokovati zatvaranje skloništa, poništenje dobrobiti stvorenih teškom mukom volontera i građana te povećati broj napuštenih životinja, što ujedno nimalo ne pomaže suzbijanju bjesnoće. 

Mole se građani da pomognu da se spasi sklonište Udruge Pobjede, koje je ponos grada Osijeka, kao i ostala skloništa u Hrvatskoj kojima prijeti zatvaranje. Kako bi prevladao zdrav razum, apelira se na građane da zahtijevaju od nadležnog ministarstva i ministra te Hrvatske vlade da preispitaju rad veterinarske inspekcije i da ne ugrožavaju ionako neizgrađen sustav zbrinjavanja životinja.

Hrvatski apsurdi

Članovi Udruge Pobjede i njihovi štićenici u nezavidnom su položaju kao i građani Osijeka koji ih svim srcem podržavaju te trebaju pomoć dok ne bude prekasno. I drugim skloništima u Hrvatskoj prijeti isti crni scenarij koji se već počeo realizirati. 

Apsurd je da građani mogu naći psa ili mačku na cesti i izravno ih udomiti te cijepiti i čipirati kod veterinara, ali pas koji završi u skloništu trebao bi, prema nalogu veterinarske inspekcije, prolaziti dugotrajnu proceduru boravka u skloništu i udomljavanja, dok ista procedura nije propisana niti za mačke. 

Manipuliranjem opasnošću od bjesnoće veterinarska inspekcija može uništiti sustav zbrinjavanja pasa i kontrolu nad suzbijanjem bjesnoće, navode Prijatelji životinja.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'