Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Ljetno hlađenje akvarija: Kako tijekom ljeta pomoći ribicama?

Ljetno hlađenje akvarija: Kako tijekom ljeta pomoći ribicama?
2

Akvarij možete rashladiti tako da tijekom noći ostavite otvoren prozor. Ujutro, prije pojavljivanja prvih sunčevih zraka spustite rolete jer sunce može stvoriti probleme

VIDEO

Akvarijske ribice iako žive u vodi poput svih drugih vrsta ljubimaca ljeti također trebaju osvježenje. Ono je nužno kako bi se unutar akvarija zadržala idealna temperatura vode koja se kreće se između 18 i 23 stupnjeva Celzijevih. Ljeti ona je puno viša. 

Akvarij za ribice možete rashladiti na nekoliko načina:

Klima uređajem ili ventilatorom

Vjerojatno najpraktičniji način hlađenja akvarija jest držati sobnu na temperaturi oko 25 stupnjeva Celzijevih. Možete to učiniti pomoću klima uređaja ili običnog stolnog ventilatora.

Otvaranjem prozora/ spuštanje roleta

Akvarij možete rashladiti tako da tijekom noći ostavite otvoren prozor. Ujutro, prije pojavljivanja prvih sunčevih zraka spustite rolete jer sunce može stvoriti mnogo problema stanovnicima vašeg akvarija.

Oprezno s ledom

Akvarijske ribice osjetljive su na nagle promjene temperature te se ne preporučuje akvarij hladiti ubacivanjem kockica leda ili zaleđenih boca.Odlučite li se ipak za tu metodu led ubacite na mjesto najbržeg protoka vode kako bi se temperatura spuštala postepeno.

Važno je znati

Kako bi mogli reagirati probleme u akvariju treba uočiti na vrijeme. Uz pregrijavanje akvarija najčešći ljetni problem je nedostatak kisika. Provjerite zato svu akvarijsku opremu jer jako je važno da ona radi besprijekorno Pogotovo se to odnosi na filtere koji sakupljaju nečistoće. 

Također, tijekom ljeta se  ne preporučuje stavljanje novih stanovnika u akvarij.

Grijač za akvarij – isključiti ga ili ne? 

Većina današnjih grijača ima funkciju samogašenja. Niste li sigurni ima li vaš grijač tu funkciju isključite ga sami. Umjesto grijača možete nabaviti hladnjak za akvarij tzv. chiller. pritom imajte na umu da je riječ o skupom uređaju.

Za kraj napomenimo da su najugroženije ribice koje žive u malim akvarijima, pogotovo u kuglama u kojima nema nikakve opreme. 

Ne držite ribice u staklenim kuglama

Vlasnicima takvih akvarija savjetujemo da investiraju novac u veći akvarija sa svom opremom ili pak da svoje ribice poklone prijateljima koji akvarijske ribice tretirati kao sva druga živa bića.

Budući da korisnih savjeta nikad dosta pozivamo vas da u komentarima podijelite vaša iskustva s ljetnim održavanjem akvarija.

Važno: OVDJE pročitajte najčešće početničke greške akvarista. Učinite sve da ih ne ponovite.

Zanima vas koji su korisni akvarijski puževi? Opširnije

Kako odabrati i postaviti akvarij? Opširnije

Kako ukloniti puževe iz akvarija? Opširnije

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu