Obavijesti

Ljubimci

Komentari 6

Maltezer: Savršen mali pas za stan, ali ne i igračka za djecu!

Maltezer: Savršen mali pas za stan, ali ne i igračka za djecu!
5

Maltezeri se dobro slažu s djecom, ali ne dozvolite da se djeca prema njima ponašaju kao prema igračkama. Iako sitne građe psi su to koji vole šetnje i trčanje za lopticama

VIDEO

Maltezer, pas kompaktne građe tijela raspona visine od 20 do 25 centimetara,  teškog maksimalno četiri kilograma koje je prekriveno  gustom bijelom dlakom  spada među najpopularnije pasmine pasa na svijetu.  

Na kompaktnom tijelu ističe se zaobljena glava s istaknutim  očima i nosom crne boje te  kratke noge s okruglim šapama maltezeri svoju popularnost mogu zahvaliti temperamentu pasmine.

Maltezeri  su tipični predstavnici pasa za društvo koji su vezani za svoje vlasnike. Teško podnose ostavljanje kod kuće. Iako sitni rastom obožavaju se igrati, a zahvaljujući inteligenciji lagano ih je dresirati. 

 Miroljubivi su psi, ali osjete li opasnost na istu će vlasnike upozoriti glasnim lajanjem. Vlasnici maltezera često se pitaju 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Budući da su maleni rastom, ne linjaju se i nemaju miris maltezeri su idealni psi za stan. Budući da im dlaka ne pada sama potrebno ih je svaki dan češljati i čistiti uši. 

Također, obratiti pažnju na higijenu očiju (čišćenje krmelja i kapanje odgovarajućim kapima)  jer većina maltezera ima problema s pretjeranim suzenjem očiju. Osim vizualno (smeđi tragovi oko očiju) kod pasa to može izazvati ozbiljnije probleme.

Maltezeri se dobro slažu s djecom, ali ne dozvolite da se djeca prema njima ponašaju kao prema igračkama. 

Iako sitne građe maltezeri vole šetnje i aktivnu igru (poput trčanja za lopticom). Ne omogućite li im to, već im šetnje zamijenite nošenjem u naručju ili zajedničkim odlascima 'na kave' tijekom kojih će pas većinom sjediti u vašem krilu  od inteligentnih i miroljubivih pasa stvorit ćete psa s ozbiljnim problemima u ponašanju. 

Očituje se to 'živčanim lajanjem' na sve što se kreće. To nije karakteristika pasmine već znak da pas ima problema s ponašanjem.   

Maltezeri koji agresivno laju i reže na druge pse najčešće to čine jer ih vlasnici, iz straha da ih ne ozlijede od malena nisu puštali da se druže s psima većima od sebe. Čine to iz straha. 

Vlasnicima takvih maltezera ponašanje njihovih ljubimaca, pogotovo kad iz sigurnosti naručja laju na velike pse čini se simpatično. Sve dok veliki psi ne uzvrate istom mjerom. 

Primijetite li takvo ponašanje kod svog psića nikad nije kasno odvesti ga u školicu za pse.

Kako bi to izbjegli pročitajte kako izbjeći sindrom malog psa

Zanimljivosti o pasminama:


Pasmine pasa - zanimljivosti:

Pozivamo vas da u komentarima podijelite vaša iskustva s ovom pasminom, a želite li da vaš pas bude dio galerije iznad članka fotografije s imenom psa pošaljite nam na ljubimci@24sata.hr

Posjetite KALKULATOR PASMINA

Pasmine pasa - zanimljivosti

Srednji šnaucer

Čehoslovački vučji pas

Zlatni retriver

Cane Corso

Aljaški malamut

Samojed

Rotvajler

Border Collie

Labrador

Francuski buldog

Dalmatinski pas

Tosa Inu

Američki staford

Pit bull

Akita

Bernardinac

Portugalski vodeni pas

Njemački patuljasti špic

Bigl

Mops

Tajlandski gonič

Bordoška doga

Brazilski pas

Doberman

Njemački bokser

Pudla

Belgijski ovčar

Irski vučji hrt

Njemačka doga

Engleski buldog

Njemački ovčar

Bernski planinski pas

Maltezer

Karabash

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.