Obavijesti

Ljubimci

Komentari 8

U Zagrebu predstavljeno 164 mačaka iz 8 europskih država

U Zagrebu predstavljeno 164 mačaka iz 8 europskih država
19

Osim uživanja u razgledavanju mačaka posjetitelji su se mogli informirati o zaštiti životinja, ali i uštedjeti kupujući hranu i opremu za mačke po povoljnijim cijenama

VIDEO

Kao i svi ljubitelji životinja žalim za svim otrovanim mačkama i psima te se nadam da će počinitelji biti pronađeni i kažnjeni. Do tada vlasnicima savjetujem da budu oprezni i čuvaju svoje ljubimce. 

Riječi su to Damira Skoka, predsjednika Hrvatskog kinološkog saveza  (HKS) kojega smo ove subote upoznali u malo drugačijoj ulozi. 

Naime, on i njegova supruga Monika sa svojim ljubimcima Topazziom i Dragecom sudjelovali su na međunarodnoj izložbi mačaka koja se u subotu održala u zagrebačkom King Crossu. I dok je supruga bila zadužena za prezentiranje njihovih ljubimaca sucima, predsjednik HKS-a sve je strpljivo fotografirao.

U pauzi između 'okidanja' dvije fotke nismo ga mogli ne zapitati od kuda prvi čovjek krovne pseće organizacije i višegodišnji uzgajivač pasa u mačjem svijetu.

- Prije tri godine suprugu sam odveo na izložbu mačaka koja se održavala na Velesajmu. Izložba se održavala u nedjelju, a na nju su mačke ostavile takav dojam da smo već u ponedjeljak krenuli u potragu za prvom mačkom. Tako je sve krenulo i eto nas danas na izložbi - rekao nam je Skok čija obitelj osim Maine coon mačaka uzgaja i pse: srednje šnaucere, istarske goniče, jazavčare i engleske setere. 

Osim u promatranju natjecateljskog dijela subotnjeg programa u kojem su uz hrvatske sudjelovali i brojni europski izlagači, posjetitelji su se na štandovima Noine arke i udruge Futura mogli informirati o zaštiti životinja.

Također, mogli su uštedjeti  kupujući hranu i opremu za mačke po povoljnijim cijenama, primjerice na Iamsovom štandu na kojem su se mogle kupiti grebalice, stelja Cat's Best, naravno i Iams hrana za mačke kojom su nagrađene i pobjedničke mačke.

Izbor najljepših mačaka izložbe, Best in Show, održan je na kraju oba dana izložbe, a najviše su razloga za slavlje prvoga dana imali talijanski izlagači, čija je ženka perzijske mačke ponijela titulu najljepše mačke izložbe.

Drugoplasirani je bio mužjak pasmine Sveta birmanska mačka iz Austrije, dok je treće mjesto osvojila Britanska kratkodlaka mačka iz susjedne Slovenije.

 U nedjelju je najljepšom proglašena bijela mačka pasmine Maine Coon iz Italije, drugoplasirani je mužjak Britanske kratkodlake mačke iz Češke dok je na trećem mjestu hrvatski predstavnik, perzijska mačka u vlasništvu Dejana Jelenčića iz Križevaca.

U obje izložbe na kojima su uz hrvatske sudjelovali izlagači iz sedam europskih država prikazano je ukupno 164 mačaka, 18 pasmina, a izložbu je posjetilo oko pet tisuća ljubitelja životinja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom