Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

One hitno trebaju vašu pomoć: Napuštene su i sve ih je više!

One hitno trebaju vašu pomoć: Napuštene su i sve ih je više!
5

Napuštenih maca je sve više. Volonteri ih nalaze u groznim stanjima i jednostavno ne mogu okrenuti glavu. Ipak, briga o macama košta, a Udruga nema više novca

VIDEO

Došli smo pred zid. Zbog dugova za liječenje napuštenih i bolesnih maca o kojima brinemo, uskraćene su nam daljnje veterinarske usluge i nemamo se kome obratiti za pomoć osim dobrim ljudima koji vole životinje i mogu izdvojiti pa makar i pet kuna da nam pomognu – apel je mladih volontera iz udruge Sklonište dobrote koja brine o napuštenim mačkama s područja Varaždinske i Međimurske županije, ali i cijele Hrvatske.

Mladi ljubitelji životinja imaju veliko srce za pomoć macama koje su bačene u vrećicama, kutijama,  pokraj cesta, u šume i na druge okrutne načine, ali nemaju dostatnu financijsku potporu. Sve troškove za liječenje i hranu pokrivaju isključivo iz donacija, ali one nisu dovoljne. 

Tako im se dug za liječenje napuštenih mačaka popeo na 20.000 kuna. Ako se taj dug ne podmiri, postojeće bolesne mačke, ali i sve buduće koje će pronaći, čeka teška patnja uz najgori završetak.

- Napuštenih maca je sve više, posebno u ovom proljetno ljetnom razdoblju. Nalazimo ih u groznim stanjima i jednostavno ne možemo okrenuti glavu. Neke mace trebaju dugotrajno liječenje, neke su ostavljene stare svega nekolika tjedana na smetlištima i treba ih othraniti, očistiti od nametnika koji ih izjedaju iznutra, cijepiti protiv smrtonosnih bolesti, a to sve košta – objašnjava predsjednica udruge Barbara Jagec. 

Kaže da se osjećaju bespomoćno  jer žele pomoći svim životinjama koje trebaju pomoć, ali ne mogu to sami.  

- Teško nam je gledati te bolesne mace koje su kod nas, malene dudaše stare svega nekoliko dana kojima treba skrb, a nećemo im moći pomoći. Veterinari s kojima radimo su predivni ljudi koji su nam nebrojeno puta priskočili u pomoć i shvaćamo da njihove usluge koštaju i da se dug ne smije gomilati u nedogled - kažu u udruzi i napominju da žele biti fer prema njima i podmiriti sve dugove te otvoriti ponovno mogućnost da se svim napuštenim životinjama pomogne.

Udruga sve donacije vodi transparentno, sve uplate, troškovi i donacije u hrani mogu se vidjeti na njihovoj Facebook stranici

Svi volonteri rade bez ikakve naknade i svaka primljena kuna ide za mace. U dvije godine koliko postoji Sklonište dobrote zbrinuli su 277 mačaka i udomili više od 100. Trenutno na skrbi imaju 60 mačaka. 31 mačića i 29 odraslih. 

Među njima su i teško bolesne mace Fleky, Pumba, Window, Destiny i Mishko za koje su posebno zabrinuti.

Zato  apeliraju na građane da odvoje makar nekoliko sitnih kuna i pomognu im da oni mogu pomoći napuštenim, odbačenim i ranjenim životinjama.

Ako želite pomoći donacijom i biti dio kotačića dobrote, to možete uplatom na žiro račun HR0424020061100648383 sa naznakom "veterinar". 

Više o udruzi Sklonište dobrote potražite na www.sklonistedobrote.hr

Kontakt:

Udruga Sklonište dobrote, Barbara Jagec

Telefon: 095 / 614 - 5976

E-mail: udrugasklonistedobrote@gmail.com

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba