Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Ove božićne opasnosti prijete vašim ljubimcima! Izbjegnite ih

Ove božićne opasnosti prijete vašim ljubimcima! Izbjegnite ih
1

Ovi savjeti, ma koliko god jednostavno zvučali u praksi se ne primjenjuju. Mnogi ih se, misleći da se navedeno događa drugima sjete tek kada dođe do problema

VIDEO

Božićni blagdani i sve što uz njih dolazi većinu ljudi veseli. No, jeste li se ikada zapitali kako se tih mjesec dana osjećaju vaši kućni ljubimci? Odgovor je jednostavan: loše. 

Pogotovo, ako im vlasnici (često nesvjesno) svojim postupcima zagorčaju život.

Božićne opasnosti za kućne ljubimce

Pročitajte kako ljubimce zaštititi od petardi i vatrometa

Izbjegavajte ljubimcima davati hranu s ljudskog stola, pogotovo janjeće, pileće i pureće kosti jer se životinje istima mogu ugušiti. Budući da su oštre, također mogu ozbiljno oštetiti njihov probavni trakt.

Umjetni zaslađivači, čokolada, keksi i kolači opasni su i mogu ubiti vaše ljubimce.

Ljubimcima nemojte davati alkoholna pića. Čak i u malim količinama ona mogu ubiti vašeg ljubimca ili kod njega izazvati trovanje, depresiju, snižavanje tjelesne temperature, povišenje krvnog tlaka i probleme s disanjem.

Popis božićnih biljaka otrovnih za kućne ljubimce

Šljokice, mašne i ostali pribor koji se tijekom blagdana koristi za ukrašavanje najčešće je otrovan. Kako bi spriječili trovanje vaših ljubimaca isti nakon korištenja spremite na sigurno mjesto.

Kuglice za bor  najčešće se rade od materijala koji su lako lomljivi, ako ih se ljubimci dočepaju za njih jako opasni. Ako ih progutaju mogu oštetiti želudac i crijeva.

Kako ljudski lijekovi djeluju na kućne ljubimce?

Opasne su i ukrasne lampice koje, ako ljubimac pregrize kabel mogu dovesti do strujnog udara. Zamislite samo kako bi on djelovao na vašeg psa, mačku, kunića ili bilo koju drugu životinju.

Ovi savjeti, ma koliko god jednostavno zvučali u praksi se često ne primjenjuju. Mnogi ih se sjete tek kada dođe do problema. 

Takvim vlasnicima savjetujemo da uz sebe uvijek imaju broj dežurnog veterinara kojem će u svako doba moći odvesti ozlijeđenog/otrovanog ljubimca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba